Vi er opptatt av åpenhet og transparens rundt vår produksjon og våre produkter. I denne artikkelserien får du fullt innblikk i hvordan at ata-produkt blir til.

 

Du leser nå del 1:

Idefasen

En produktreise hos oss starter nesten alltid med at noen har en ide, et ønske eller feedback på et produkt de savner eller ønsker å forbedre. Her er veien fra ideen og til vi bestemmer oss for å sette produktet i produksjon.

Regler og standarder

Noen produkter finnes fra før og krever mindre arbeid, siden man allerede vet av erfaring eller regelverk hvordan den skal være. Et eksempel på dette er en vektskive, her kan vi påvirke detaljer som design, materialvalg, hvor mye den tåler osv, men vi må ellers holde oss innenfor de internasjonale reglene og målene. Det er altså begrenset hvor kreative vi kan være eller hvor revolusjonerende produktet kan lages. Med det sagt kan man alltid ta det til neste nivå – noe vi elsker å gjøre!

Å finne opp nye produkter

Det er først når et helt nytt produkt kommer på markedet at man innser hva man har savnet kanskje uten å vite om det. Vi har enorm respekt for alle som finner opp eller utvikler produkter som er utenfor ”normalen” – stå på!

I noen tilfeller har også vi produkter vi selv vil ”finne opp” og dermed designer helt fra start. Det er en tidkrevende prosess. Det hele starter med en ide som blir en skisse. På dette stadiet diskuterer vi høyt og prøver å konkludere om hvorvidt vi tror det finnes en fremtid for dette produktet. Det finnes så uendelig mange gode ideer der ute, men som når man konkretiserer produksjon og produkt viser seg å bli kostende altfor mye.

Pris vs kravspekk

Alle vil jo for eksempel har utstyr som aldri går i stykker, men ofte er det ikke mulig å lage uten at prisen blir skyhøy. Et godt eksempel er medisinballen, eller wall ball som den gjerne kalles, som finnes i stoffet kevlar (et aramidfiber som er i bruk blant annet i skuddsikre vester, hjelmer, båtseil og liknende). Den tåler mer enn noen annen wallball, men prisen blir så høy at de fleste likevel velger en mer standard modell til lavere pris.

Hvem man vil være

Det å ha kontroll på markedets etterspørsel og betalingsvilje og samtidig utviklings- og produksjonskostnader er en krevende, men viktig prosess. Ikke minst skal dette også gå hånd i hånd med firmaets filosofi og ønskede markedsposisjon. Vi i ata har ikke som mål å være billigst, fordi vi vil levere gode produkter som varer. Vi vil ikke kopiere noen andre leverandører i bransjen. Vi vil være ata, og for oss er det glassklart hva det vil si. Vår jobb er å få deg til å forstå det samme. Ikke alltid den enkleste oppgaven, men vi jobber med det på daglig basis!

Så, hva er ata?

Produktene du ser hos oss i ata er stort sett produkter vi har hatt ønske om å utvikle videre og forbedre. Det kan være alt fra strikken som ikke skal sprette i ansiktet på han ved siden av deg i treningssalen om den ryker til den justerbare benken som har alle funksjonene du har savnet og irritert deg over. Benken du og alle medlemmene elsker, som også de serviceansatte elsker fordi den ikke krever vedlikehold – og den tåler mer enn de andre på markedet! Og det med en prislapp som gjør at du ikke kan leve uten den, nærmest.

Skjønner dere hvor vi vil?

Det er det som er ata.

Det skal bare funke.

Vi forsøker å utfordre oss og produktene våre utfra et brukerperspektiv så vel som et økonomisk perspektiv og hva gjelder service. Hvorfor?

Fordi det er akkurat de utfordringene vi har opplevd i alle år. Produkter som kanskje er elsket av en sluttbruker, men som knuser hjertet til serviceteamet som hele tiden må bytte deler, er ingen optimal situasjon. Igjen – et produkt som både er perfekt for sluttbruker og for seviceteamet, men som gjør at selskapet må investere for mye penger, blir heller ikke en holdbar løsning i lengden.

Les om steg 2: Produksjonen her