Publisert

Hvor mange timer i døgnet har Simen, egentlig?

Du vet når du føler du har sett en person før, men ikke helt greier å plassere vedkommende? Med Simen er det ikke så rart, han har nemlig en fot med i det meste, virker det som!

Online coach. Foreleser. Kursholder. CrossFit-coach. Fagansvarlig. Sportssjef. Box-eier. Ganger tre. Konsulent. Lista er lang, lengre enn Simen selv, og han er 189 på sokkelesten.

– Ja, det stemmer nok at jeg er litt overalt og har mange baller i lufta. Det er spennende, synes 30-åringen fra Gjøvik.

Et raskt søk i Proff.no viser 10 roller i norsk næringsliv. Og så er det alt det andre, da, hvor han ikke er formelt medeier eller i styret. Som programmerer i The training plan, sportssjef i Nor3f og foreleser i AFPT, for å nevne noe.

– Jeg har ikke flere timer i døgnet enn andre, så det kan bli hektisk til tider, ler Simen.

Daglig leder x 3

Han jobber tett med firmaet som eier seks av landets CrossFit-sentre og er samtidig medeier i og daglig leder for tre: CrossFit Sandvika, CrossFit Mjøsa og CrossFit Mykjemeir.

– Vi er en slags kjede, hvor vi hjelper hverandre ved behov. Jeg coacher også litt og foreleser for AFPT i ulike videreutdanninger: Functional fitness trainer og Endurance trainer, forteller Simen.

I tillegg coacher han utøvere i Norge og programmerer noe utholdenhet for The traning plan, som huser anerkjente atleter som Bjørgvin Karl Gudmundsson og Annie Thorisdottir. Selv om Simen som coach jobber med alle atletenes ferdigheter, er det i utholdenhetsøvelsene han selv hevder seg best.

– Jeg er tidligere triatlet, forklarer han.

Sportssjef i utviklingsforetak

I den relativt ferske rollen som sportssjef i Nor3f har han ansvar for å utvikle toppidretten og landslaget. Der går det litt i rykk og napp hvor mye jobb det er å gjøre, og nå er VM avlyst grunnet Covid-19. Men Nor3f er i veldig utvikling, noe som gir mulighet til å lage et større og bedre opplegg.

– Rekker du å trene selv, egentlig?

– Jeg får stort sett sneket inn en økt per dag, men det er ikke så lett å være toppidrettsutøver kombinert med de jobbene jeg har. Ikke er jeg ung og lovende lenger, heller, så jeg kan ikke leve av å være CF-utøver. Det har jeg akseptert. Jeg er nok en bedre coach enn utøver, ler 30-åringen.

Jobber med å si nei, bidrar på to nyåpninger

Han har klart å opparbeide seg en viss struktur på hverdagen og balansere alle de ulike jobbene, og dessuten jobber han med å si nei. Ikke ta på seg flere prosjekter. Går det bra, da?

– Nei… Nå åpna vi nettopp et nytt senter på Løren. Jeg skal ikke eie det, altså, bare bidra til å sørge for at det går bra. Og så åpner vi testlab på CrossFit Oslo med idrettsfysiologisk testutstyr for testing av idrettsutøvere.

– For å teste CrossFit- og functional fitness-utøvere?

– Ja. Det er ikke gjort så mye forskning på CrossFit-utøvere før, og det er veldig komplekst med det utstyret som har fantes, men nå er det kommet ny teknologi som gjør at man kan teste dem på en bedre måte.

 

https://www.instagram.com/p/CGQAxTDgxuN/

 

Simen har tidligere jobba på testlab for Olympiatoppen, og nå er det Magnus Haugan på CrossFit Oslo som skal stå ansvarlig for testingen. Bra, for da kanskje Simen får tid til å sove litt?

– Du, jeg sover faktisk åtte-ni timer hver natt! Det viktigste er at det er moro å drive med, da er det ikke så mye som føles som jobb.

– MEN. Jeg burde være mye flinkere til å strukturere hverdagen – det hjelper veldig mye å mealpreppe. Jeg er mye på farta og har alltid en to do-liste på telefonen. Jeg starter alltid dagen på macen med å jobbe meg gjennom to do-lista. Med én gang jeg kommer på noe, skriver jeg det ned på den lista.

Verdt å betale for ekstra oppfølging

Etter å ha kommet tilbake til sentrene etter tre måneder lockdown i vår, tror Simen at særlig medlemmene på CrossFit-sentre setter ekstra pris på tett oppfølging.

– Det virker som om CrossFit-sentre med personlig forhold til medlemmene sine klarer seg bedre enn kommersielle kjeder. Etter at vi fikk åpne igjen i midten av juni har vi hatt ekstrem fremgang. Folk ønsker å få oppfølging, og jeg tror folk har innsett at det kan være verdt å bruke 300 kroner ekstra i måneden for ekstra oppfølging, fordi trening og helse er viktig!

Simen mener man må synes det er gøy å dra på trening.

– Det har nok vært en gradvis trend uavhengig av Corona, men det kan også hende at flere har fått øynene opp for “alternativ” trening med kroppsvekt og utendørstrening nå som de har blitt tvunget til det, tror han.