Garanti

Garanti

Treningsutstyr fra ata er laget etter strenge kvalitets- og produksjonsrutiner og er dekket av våre garantier. Vi har kategorisert våre kunder iht garanti hvor vi gir private, bedrifter og treningssentre 10 års garanti på utstyret vårt. CrossFit-boxer og lignende sentre med svært hard bruk får fem års garanti. Dette er vår generelle garanti. Det er også noen deler og produkter som får litt ekstra juling som vi har puttet i en egen kategori kalt “Slagsekken”. Her har vi to grupper:

To års garanti: Denne gruppen blir ofte kalt ikke-slitedeler og omfatter produkter og materialer som ofte utsettes for hard bruk. Her kan vi nevne produkter/deler som kulelagre, slynger, ringer,  vektskiver, boxjumps og kabelhåndtak.

Seks måneders garanti:I denne gruppen har vi produkter og materialer med høy slitasje med hyppigere utskifting enn den andre gruppen. Her finner vi utstyr som typisk benevnes som forbruksvarer og/eller slitedeler. Det som faller innenfor kategorien er produkter som ofte er produsert av plast, gummi, vaiere, lær og nylon. Her kan vi nevne produkter som strikker, matter, hoppetau, belter, balanseputer og treningsballer. Av utskiftbare deler på produkter har vi for eksempel puter på benker.

For at garantien skal gjelde, er det viktig at utstyret blir korrekt montert, riktig brukt, tatt vare på og oppbevart riktig. Dette har vi beskrevet her:

Integritet

Dette er det som avgjør produktets struktur. Vi garanterer at så lenge vektkrav og monteringsanvisningen følges, så kommer ikke stålet i våre produkter til å bøye seg, og det kommer til å tåle de belastningene som er lovet.

Visuelt

Når du mottar produktet, så skal det se strøkent ut. Men når du bruker det over tid så kommer det til å bli slitt, og vår garanti omfatter ikke normal slitasje eller misfarging, riper eller andre visuelle skader/påvirkninger som oppstår over tid. Du kan selvfølgelig bremse/motvirke dette i stor grad ved å behandle dine produkter, rengjøre og smøre dem regelmessig.

Anvendelse

Akkurat som på det visuelle, så er det viktig at man holder sine produkter rengjort og smurt til enhver tid. Hvordan man oppbevarer utstyret spiller også en rolle med tanke på fukt, temperatur, stativ osv. Derfor kan vi også garantere for våre deler så lenge du tar godt vare på det, sånn som kulelagre, skiver, gjenger osv.

Vi er selvfølgelig her for å hjelpe dere med instruksjoner og råd om hvordan dere tar best vare på produktene deres. Vi gjør også vårt beste for å være tilgjengelig med nødvendige slitedeler så dere kan oppgradere produktene deres over tid i stedet for å bytte dem ut. Om dere ønsker vår hjelp, kan vi også bidra med service på alt utstyr.

Eksterne leverandører

For utstyr som ikke er produsert av ata gjelder produsentens garanti. Normalt gir våre partnere oss 1 år garanti. Dette gjelder produsenter så som Concept2, Assault Fitness, Drax, Technogym osv.