Publisert

Minibands-øvelser: En effektiv måte å trene hele kroppen med mnibands i stoff

Minibands i stoff er et allsidig treningsverktøy som kan brukes til å trene alle muskelgrupper. De er små, lette og rimelige, noe som gjør dem perfekte for hjemmetrening eller reiser. I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over minibands-øvelser du kan gjøre med minibands i stoff.

Vi har også skrevet en artikkel om alle fordelene med minibands i stoff, den kan du lese her.

Minibands: Øvelser for underkroppen

 • Knebøy: Stå med føttene i skulderbredde og plasser båndet rundt anklene. Bøy knærne som om du skal sette deg ned på en stol. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.
 • Utfall: Stå med føttene i hoftebredde og plasser ett miniband i stoff rundt begge anklene. Ta et så stort skritt som mulig frem med den ene foten og bøy knærne til begge knærne er i 90 graders vinkel. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.
 • Glute bridge: Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene flatt på gulvet. Plasser minibåndet rundt hoftene. Løft hoftene opp fra gulvet til kroppen danner en rett linje fra skuldrene til knærne. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.

Øvelser for overkroppen

 • Bicepscurl: Stå med føttene i skulderbredde og hold minibåndet i hver hånd med håndflatene opp. Bøy albuene, enten på en og en arm eller begge samtidig, og løft håndflatene opp mot skuldrene. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.
 • Tricepspress: Stå med føttene i skulderbredde og hold minibåndet bak ryggen med begge hender. Bøy albuene og press minibåndet bakover. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.
 • Skulderpress: Stå med føttene i skulderbredde og hold minibåndet i hver hånd med håndflatene ned. Løft armene opp over hodet til de er i en rett linje med skuldrene. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.
 • Utoverføring av skulder: Stå med føttene i skulderbredde og hold minibåndet i hver hånd med håndflatene ned. Hold albuene bøyd i 90 graders vinkel og vri armene ut til sidene. Hold ryggen rett og kjernemuskulaturen aktivert.

Øvelser for kjernemuskulaturen

 • Planken: Stå i plankestilling med albuene under skuldrene og minibåndet rundt føttene. Hold kroppen i en rett linje fra hode til hæler. Hold kjernemuskulaturen aktivert i 30-60 sekunder.
 • Sideplanken: Stå i sideplankestilling med albuen under skulderen og minibåndet rundt føttene. Hold kroppen i en rett linje fra hode til hæler. Hold kjernemuskulaturen aktivert i 30-60 sekunder på hver side.
 • Russian twist: Sitt på gulvet med knærne bøyd og føttene flatt på gulvet. Hold minibåndet i begge hendene med håndflatene mot hverandre. Bøy deg bakover og løft føttene litt opp fra gulvet. Vri overkroppen fra side til side, forsøk å ta i bakken med hendene med strekk i strikken. Hold kjernemuskulaturen aktivert.

Tips

 • Du kan variere motstanden ved å bruke minibands med ulik motstand. ata
 • Du kan gjøre øvelsene mer utfordrende ved å kombinere minibands i stoff med annet treningsutstyr, slik som manualer, hantler eller vektstang.

Minibands i stoff er et effektivt og allsidig treningsverktøy som kan brukes til å trene hele kroppen. De er en god investering for alle som ønsker å forbedre sin styrke, kondisjon og fleksibilitet!