Publisert

Norges sprekeste lagergutt gikk ned 40 kg: – CrossFit-miljøet motiverer meg

Det var ikke de berømte kjærestekiloene, men heller singellivkiloene som ballet på seg for Michael. Da han så en gjeng mennesker fra CrossFit-miljøet løpe i flokk på en parkeringsplass, noen med vektvest, ble han fascinert. Nå har miljøet i Asker og Sandvika gitt ham et nytt liv.

– Jeg flyttet i 2015 hjem fra Helgeland etter samlivsbrudd, og i årene etter dette ble det mye fest, usunn mat og generelt dårlig livsstil uten noen form for aktivitet foruten en noe fysisk jobb som lagersjef i møbelbutikk, forteller Michael, som i Gympodden ble refert til som “Norges sprekeste lagergutt” (og han er vår lagergutt, dette er sjefen på ata-lageret!).

Da han gikk på vekta for siste gang for han tok grep, en dag tidlig i 2018, hadde han bikka 120 kg. For en mann på 179 cm er det i meste laget, og det føltes ikke spesielt bra. Den da 29-årige Michael tok grep, og det helt på egen hånd. Det skulle vise seg å bli CrossFit-miljøet som skulle endre livet hans.

På gruppetime: – Det ble pinlig

Han har sin første treningsøkt fortsatt friskt i minne.

– Jeg meldte meg inn i et treningssenter i Sandvika og ble med på en time der jeg var eneste deltager. Vi skulle i diverse posisjoner som min kropp aldri hadde vært i før, og det ble alt i alt veldig pinlig ut når kroppen er stiv som en pinne. På styrkebiten var 80kg markløft blytungt, minnes Michael.

Etter en stund oppdaget han flere gruppetimer som han fikk stor glede av. På sirkeltrening spurte instruktøren Michael et spørsmål som skulle introdusere ham for CrossFit-miljøet som endret livet hans.

– Instruktøren spurte om jeg noen gang hadde sett CrossFit Games, noe jeg ikke hadde. Jeg søkte opp «Fittest on earth – a decade of fitness», og jeg ble så imponert over hva disse menneskene gjorde.

Dette var Michael på sitt tyngste

Så folk løpe i flokk

Omtrent samtidig byttet Michael arbeidssted, og fra nabobygget kom det stadig folk løpende ut i flokk uansett vær. Noen til og med ikledd vektvest.

– Til slutt turte jeg omsider gå inn døren for å høre hvordan jeg kunne bli med. Etter første prøvetime var jeg solgt, måten jeg ble tatt imot av menneskene, stemningen og følelsen av å fullføre en WOD (dagens økt, journ. anm).

Da hadde jo Michael i smug allerede fulgt med på CF Games en stund, så allerede i mai 2018 dro han og en kompis til Berlin for å se på Europamesterskapet “Regionals”.

– Dette står fremdeles i dag med veldig god margin som det kuleste sportseventet jeg har vært med på.

Michael Brodersen i 2022

 

Fikk til ting han aldri trodde han skulle klare

Etter hvert som interessen for CrossFit gikk opp, gikk vekta ned. En stor milepel var å komme under 90 kg. Mestringsfølelsen blomstra på daglig basis.

– Etter hvert klarte jeg å løfte ting og gjøre øvelser jeg aldri hadde trodd jeg skulle klare.

Michael har aldri vært fanatisk rundt mat, men spiste bedre og andre mengder enn før i takt med at treningsmengden og -interessen økte. I dag ligger han stabilt mellom 80-83 kg.

– Jeg har forsøkt å finne en vei som funker for min livsstil. For meg så er miljøet det som gir motivasjon til å komme inn døren hver dag. De menneskene som jeg har blitt kjent med gjennom CrossFit, og de miljøene jeg er i, betyr veldig mye for meg.