Publisert

Fem kjappe om aktiv livsstil med barn: Soroush Jozani

Soroush Jozani (35) er pappa til en treåring som han ønsker å vise verden. Vi har stilt ham fem spørsmål om aktivitet, helse og aktiv livsstil med barn involvert.

Navn: Soroush Jozani
Instagram: @coachjozani
Alder: 35 år
Familie: Datteren Alea (3)

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie, og hvorfor?

Veldig viktig! Både fordi vi begge har mye energi og fordi det er en morsom måte å omgås på. Vi er selvsagt også opptatt av alle fysiske og psykiske fordelene det gir. Jeg ønsker at neste generasjon får en positiv assosiasjon med hva fysisk aktivitet er.

 

2. Hvilke aktiviteter gjør dere? 

Vi henger på gymmet, løper sammen, klatrer, går turer til topper og ikke minst går turen ned igjen. Jeg lar ofte datteren min bestemme aktivitetene. 

 

Aktiv livsstil med barn: Soroush Jozani og datteren Alea gjør “alt” sammen. Aktivitet i hverdagen er essensielt for dem.

 

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

Å ikke gjøre det så vanskelig, gjør så lite som mulig til det blir en vane. Det er ikke én spesifikk økt som gjør det gøy, det er summen av en aktiv livsstil.

 

4. Hva motiverer dere?

Min datter motiverer meg, det samme gjør alle medlemmene på CF Asker og alle som tar de litt vanskeligere valgene for å få et lettere liv.

 

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

Sett klokken på 10 minutter og bare start!

Hvis du ønsker å fortsette etter 10 minutter, så er det helt supert. Hvis ikke, så er det også helt innafor, da har du i hvert fall gjort noe!

 

———————————————–

 

Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.