Publisert

Marchus (16) har allerede satset som atlet i 1,5 år. Det har krevd dedikasjon.

– Jeg har måttet prioritere trening høyt, samtidig som det er viktig også å ha tid til skole og venner.

Det forteller Marchus Nilsen (født januar 2004), og tilføyer at han aldri har angret på at han valgte å satse. Han la andre hobbyer på hylla da miljøet rundt ham ga signaler om at det var mulig for ham å satse og bli ordentlig god. Som 15-åring tok han tredjeplassen i CrossFit Open i Norge i sin aldersklasse.

– Nå som jeg er blitt med i ata-teamet føler jeg at enda en brikke er på plass. Det å få support som atlet er viktig og gir en veldig trygghet i og med at jeg får dekket utgifter til trening som jeg ellers måtte jobbet for å kunne betale. Den tiden kan jeg nå bruke på å bli en bedre atlet, sier Marchus.

Den reflekterte vgs-eleven har valgt studiespesialiserende fag og ser for seg å utdanne seg videre innen eiendom. Drømmen om å kunne leve som atlet noen år står imidlertid høyt.

– Det er den som greier å prioritere godt og riktig som når lengst, tror jeg. Heldigvis er CrossFit en sosial idrett, men jeg må likevel balansere trening, skole og venner, sier Marchus.

Marchus er lillbror av Christoffer Nilsen. Les mer om ham her: – Norgesmester i vektløfting og veganer, hvordan henger det sammen?