Publisert

Seher (23) kjemper om å bli Norges tøffeste

Se for deg å bo to uker på en rigg med ukjente mennesker, være fotfulgt av kamerateam til alle døgnets tider, med en mystisk stemme som uten forvarsel ljomer over høyttaleranlegget og kommanderer deg ut i konkurranse. I kaldt vann, ned i en kiste under grusen, eller på daglang vandretur med en venn på båre. Fristende?


 

– Hvorfor meldte du deg på Norges Tøffeste? Det er virkelig ikke noe for alle!

– Jeg hadde hørt om programmet før og digga konseptet. Jeg liker å vise hva jeg er god for og å være en tøffing som flere kan relatere med og bli inspirert av, forteller Seher Kaya (23) fra Moss.
Hun skjønte at det kom til å bli en opplevelse man får mulighet til (maksimalt) én gang i livet og visste at hun måtte ta muligheten da hun først fikk den.

Trente mer ute

I konkurransen testes deltakernes fysiske og mentale kapasitet til det ytterste. Før slike konkurranser er det en del forberedelser som må gjøres for å være sikker på at deltakerne er rustet for påkjenningene.

Jeg trente stort sett som vanlig, men prøvde å trene litt mer utendørs – og svømme mer ute. CrossFit som jeg driver med til vanlig er jo veldig allsidig, så jeg tenkte jeg hadde en god fordel før jeg skulle inn i programmet, forteller Seher.

Man vet aldri hva som venter en i en slik konkurranse, men Seher lærte etter hvert at det gikk mye i å holde hodet kaldt istedenfor å stresse og rote det til. Det blir raskt tydelig for seerne at 23-åringen fra Moss er behersket og kald når det gjelder.

 

Blir det romantikk?

På spørsmål om det blir romantikk, noe man stadig får hint om i serien som foreløpig fortsatt er i startfasen, svarer Seher avvikende.
– Vel, vi blir på en måte i vår egen boble. Vi hadde ikke telefoner eller kontakt med noen utenfor. Det var bare oss deltakerne og kameracrewet som fikk beskjed om å ikke gi noe Informasjon av seg selv til noen av deltakerne. Det førte til at vi ble ekstra godt kjent med hverandre og fant på mye “sprell” inne på basen, sier hun hemmelighetsfullt.

 

 

Å takle presset

Mens noen av deltakerne tydelig foretrekker individuelle konkurranser, virker Seher å være komfortabel både i team og alene. Hun bekrefter at hun opplevde det å bli fratatt kontrollen over eget liv som det mest utfordrende. 

– Det vanskeligste var å bli tatt fra kontrollen og takle det presset. Du visste aldri hvor mye klokka var, hva/når neste konkurranse skulle være, når neste person skulle ryke ut. Vi prøvde på starten å lure crewet eller sniktitte på telefonene deres for å finne ut klokkeslett for eksempel, men etter hvert måtte jeg bare akseptere og leve med det, forklarer Seher og tilføyer at hun føler hun bare ble tøffere av det. 

Blant de ti deltakerne er det definitivt mange ulike typer, men Seher forteller at NRK hadde en tydelig visjon om ikke å “stage” noen situasjoner eller personligheter.

– De har vært veldig flinke med å bygge opp spenning, og de har virkelig ønsket å fremstille oss som supermennesker.

 

To uker med konkurranse

Selve konkurransen og innspillingen varte i akkurat to uker, i motsetning til de forrige sesongene som har vært kun seks dager. Etter hvert som deltakere røk ut, ble de kjørt til hotellrommet, hvor de må vente til hele konkurransen er over.
– Alle dagene gikk til konkurranse/utfordringer. Når vi hadde dødtid var vi bare i basen og spilte basket, tøyde ut med Iselin, Martin kjørte masse triks, Sebastian hadde show, jeg hadde handstandwalk-konkurranse mot Peter og så videre, ler Seher.
23-åringen sitter igjen med en haug gode opplevelser, og i retrospekt er hun mest stolt over å faktisk ha blitt plukka ut blant alle som sendte inn søknad.
– Jeg er stolt over å vise at det å være tøff har så mange betydninger, og dette programmet viser bare noen eksempler ut fra mange, sier den reflekterte Mossejenta.
Vi i ata benker oss foran TVen hver fredag og søndag for å få med oss neste episode. Heia heia!
Tekst: Charlotte Karlsen
Alle foto: Erlend Lånke, NRK