Publisert

Vil gjøre Innherred til Norges sunneste sted å bo: Tilbyr individuelle treningsopplegg til alle innbyggere

Han startet i treningsbransjen som resepsjonist hos et lokalt treningssenter i Trøndelag. Åtte år senere er Stian Larsen i gang med sin doktorgrad hvor han forsker på styrketrening, parallelt med at han sitter i flere større roller i treningsbransjen og jobber beinhardt for å gjøre hjemdistriktet Innherred til Norges sunneste sted å bo.

– Hos CARE har vi som visjon å gjøre Innherred til Norges sunneste plass å bo. Dette skal vi gjøre ved at alle beboere på Innherred får et tilpasset treningsopplegg uavhengig av treningsbakgrunn, forteller Stian Larsen, administrerende direktør for CARE-kjeden i Trøndelag.

– For dette er det essensielt å ha et PT-produkt i toppklasse, påpeker han.

Viktigheten av et godt team

I 2018 gikk Larsen PT-utdanningen gjennom AFPT, og der møtte han ata-gründer Soroush Jozani.

– Han fikk øynene mine opp for hvor viktig kompetente personlige trenere er for medlemmer og samfunnet generelt. Dette tok jeg med meg til CARE-Levanger, og vi nesten 15-doblet PT-salget året etter. I årene etter dette har vi hatt et voksende PT-team som tilbyr et enormt godt produkt til medlemmene via oppfølging individuelt og i gruppe.

Forsker og vil gjøre Innherred Norges sunneste sted å bo: Stian Larsen i CARE.

Larsen mener CARE har et særegent PT-produkt det skal mye til for å matche. Deres trenere er sertifiserte gjennom AFPT, og flere av dem forsker også selv på styrketrening, slik Larsen gjør i sin doktorgrad. en av de tidligere PT-ene som jobbet på CARE-Levanger er Markus Haugen, som poengterer at nøyaktighet ved treningsutstyr brukt i forskning er ekstremt viktig.

– Noe av dette kan jeg takke Soroush, AFPT og også ata for, sier Larsen.

Startet i resepsjonen

Ved siden av jobben som adm.dir for CARE, jobber Larsen som online coach i Maksprestasjon og foreleser i AFPT. Hans reise i treningsbransjen startet i 2014 som resepsjonist for Nidarø Treningssenter.

– Jeg fant raskt ut at jeg likte å jobbe med trening, og etter et års tid ble jeg daglig leder for Nidarø Treningssenter avdeling Lade, forteller Larsen.

I 2016 begynte han å studere idrettsvitenskap ved Nord Universitet, og da han flyttet til Levanger i 2017, gjorde han samme reise som hos Nidarø hos CARE treningssenter, hvor han i dag er administrerende direktør for fem sentre.

Motiver for å trene på treningssenter i Norge

Parallelt med jobben som daglig leder skrev han i 2019 sin bachelorgrad om biomekanikk i knebøy, før han gikk løs på masterstudiene med samme tema som bacheloren. Under masterstudiene var han innom en rekke temaer i bransjen.

Stian Larsen: Driver en treningssenterkjede, forsker på trening, foreleser for AFPT og jobber som online coach.

– Jeg bidro også til å publisere ni andre fagfellevurderte forskningsstudier under og litt etter masterstudiene, blant annet med Eirik Kristiansen, som er daglig leder ved CARE-Levanger, forteller Larsen.

Blant disse var en studie om ulike motiver for å trene på norske treningssentre.

– I 2022 begynte jeg på doktorgradsstudier hvor jeg også utfører biomekaniske analyser, og mer spesifikt muskelmodelleringer av ulike teknikker i knebøy. Jeg er involvert i en rekke ulike spennende forskningsprosjekter innenfor styrketrening utenfor selve doktorgraden, med både nasjonale og internasjonale anerkjente forskere, forteller Larsen.

Satser på funksjonell sone

Innad i CARE-kjeden skjer det også spennende endringer om dagen. Blant annet ønsker de å bygge større functional fitness-soner.

Doktorgrad: Care bidrar til å sponse doktorgraden til både Stian Larsen og Eirik Kristiansen (til høyre). Larsen skriver om knebøy og Kristiansen om biomekanikk i markløft.

– Soroush og Are fra ata har besøkt CARE flere ganger, og blant annet har de kommet med tips til hvordan vi kan gjøre driften mer effektiv. At de møter opp og bidrar med sånt uten å skulle selge noe eller kreve noe tilbake er til min kjennskap unikt. Jeg har aldri opplevd at utstyrsleverandører kommer på senteret flere ganger uten å selge noe, for så å bli med ut å spise mat etterpå med både meg og resten av teamet, sier Larsen.

Privat, jobb og forskning

Dette er det han forbinder med «the ata experience», som ata så stolt har som en rød tråd i alt vi gjør. Kvalitet, kompetanse, service og det å være med på laget er våre kjerneverdier.

– Jeg synes også ata har god kvalitet på varene i tillegg til den enormt gode servicen. Dette har gjort at jeg har benyttet meg av ata sine produkter til CARE sine sentre, privat bruk, og forskningsbruk.

Ansatt folk som er flinkere enn deg

En ting han husker Soroush sa var dette:

– Ansett folk som er flinkere enn deg, eller som har kompetanse der du selv ikke har det.

– Dette har vært et viktig råd når vi har bygget team ved avdelingene. Blant annet ble Yosh Jarquin ansatt som daglig leder hos CARE-Steinkjer tidligere i år. Og han har vært en fantastisk katalysator for å utvikle struktur, grummetimetilbudet, og PT-produktet hos CARE-Steinkjer. I tillegg har vi ukentlige utviklingsmøter for de PT’ene, som ble startet av Eirik Kristiansen og Lena Sødal, hvor de har fokus på faglig utvikling samt å lykkes i PT-rollen, forteller Larsen.

Dette er ikke ting han selv styrer, men som han mener viser hvor bra rådet om å ansette de riktige folkene i de riktige rollene var.

– Jeg kunne nevnt enda flere i teamet, for sannheten er at vi har mange fantastiske ansatte med unike kompetanser, som på daglig basis bidrar til å jobbe mot å oppfylle CARE sin visjon.