– Vi valgte ata fordi der fikk vi alt vi trengte på ett sted, forteller Pål Gunnar Fuglstad, daglig leder 3T Levanger. Det er en av mange grunner til at treningsutstyr fra ata er anbefalt av de store aktørene.
Trening trenger ikke være avansert, så hvorfor skal da det å handle treningsutstyr være det? Den lille utfordreren ata er anbefalt som produsent av høykvalitets treningsutstyr til en overkommelig pris. Og ikke minst – “alt” på ett sted, ettersom vi videreselger blant annet kondisjonsapparater fra Concept2.
I første kvartal 2023 lanserer ata maskinpark, og disse apparatene er allerede forhåndsbestilt av blant andre Akademiet-Heltberg Toppidrettsgymnas (Color Line Stadion) og Politiet.
100 kg som standard
Når ata lanserer sin maskinpark tidlig i 2023 er det dessuten med vektmagasin som har 100 kg som standard, dette med både de store kjedene og de enkeltstående sentrene i tankene.
Daglig leder og produktutvikler i ata, Robin Payman, vil trekke fram dual-apparatene, hvor du får to apparater i én. For eksempel sittende roing og nedtrekk eller leg curl og leg extension.
– Vår nye DUAL-serie gir mest verdi ettersom du får to kommersielle apparater i én. Det sparer plass, skaper fleksibilitet og sparer deg for penger, påpeker han.
Maskinene er dessuten, som alltid hos ata laget i stilrent design, de har sterke slitedeler med god garanti og ikke minst rimelige reservedeler når det trengs.
Når kvalitet er viktig
– Kvalitet på treningsutstyr er veldig viktig, mener Thomas Ølnes, daglig leder i PTGruppen.
De tilbyr et alternativ til de som ikke er komfortable på vanlige treningssentre eller ønsker mer private omgivelser, med personlig trening som hovedprodukt. ata er anbefalt også av dem.
– Vår erfaring med ata er at de løsningsorienterte og finner det som passer oss best med tanke på vårt produkt. ata er konkurransedyktig på pris, og kvaliteten på treningsutstyret og levetiden er veldig god. Våre ansatte er også fornøyde, noe som er svært viktig ettersom det er deres arbeidsverktøy gjennom arbeidshverdagen, sier Ølnes.
- Her produseres atas produkter: Et ata-produkt blir til: produksjonsland, etikk og miljø
Utstyr til bruk både hjemme og på senteret
Den landsomspennende treningssenterkjeden Actic er også en av ata treningsutstyrs kunder, og også de har store krav til utstyr grunnet høy slitasje og frekvens på bruk.
– Når Actic velger leverandører til et senter så det flere ting som er viktige, men øverst for oss er kvalitet og leveranse av utstyret. Utstyret på våre senter skal tåle å blir brukt hver dag – 365 dager i året av mange forskjellige kundegrupper, forteller Leif Nilsen, landssjef i Actic Norge.
Kontakt oss gjerne på info@atatreningsutstyr.no for en uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på befaring, tegner opp deres treningsområde, koordinerer logistikk, monterer, utfører service. Vi har dessuten også samarbeid med AFPT med kompetanse og kursing.
Verdens beste utøvere
CrossFit Oslo, hvor mange CrossFit-utøvere i verdenstoppen legger ned sin viktige trening, er også utstyrt med ata-produkter.
– Riggen fra ata er helt fantastisk, og det er satt mange personlige rekorder med vektstangen fra ata, sier Andrea Solberg og Marius Tinglum Pettersen (atleter i CrossFit Games og i verdenstoppen i Functional Fitness).
De er helt enige om at utstyr fra ata er anbefalt til trening på svært høyt nivå, og også for den vanlige mosjonist.
– Jeg tror det er verdens beste barbell, og ringer likeså, grepet er helt perfekt!, supplerer Ingrid Hodnemyr (to ganger sølvvinner i verdensmesterskapet i CrossFit).
Brukt i forskningsprosjekt
– At treningsutstyr er nøyaktig er ekstremt viktig, sier forsker Markus Haugen.
Han har i 2022 basert sin masteroppgave i idrettsvitenskap på målinger gjort med utstyr fra blant annet ata.
– Når andre stiller store krav til nøyaktighet i forskningen, så stiller vi som forskere store krav til at utstyret er nøyaktig. Om en forsøksperson løfter 100 kg, bør det da faktisk være 100 kg og ikke 98.7 eller 100.9 kg, sier Haugen.
ata har lang erfaring med produkter til trening, og utvalgt utstyr er nøye kalibrert.
– Her fikk vi muligheten til å kjøpe utstyr som seriøse treningspersoner liker, som også er kalibrerte, sier Haugen.
At de er kalibrerte vil si at en 20 kg vektskive veier minimum 19 990 gram og maks 20 010, en feilmargin på 10 gram pluss/minus. Dette gjelder ata competition plates og steel plates.
Maskiner vs frivekter – hva er best?
Som Tommy Lande (osteopat, PT, AFPT-foreleser og gründer av CrossFit Sagene) skriver i denne artikkelen, er det litt svart/hvitt å tenke at apparater er forbeholdt opptrening eller trening av estetiske årsaker.
Apparater som beinpress, seated row, cable cross og pull down gir alle mulighet til å trene og utmatte de musklene du faktisk vil trene, øke belastningen enkelt og forutsigbart og ikke minst unngå at balanse, teknikk og koordinasjon er en begrensende faktor.
– Det man ofte ikke tenker på ved trening av frivekter er at andre muskler enn de du faktisk ønsker å trene kan være begrensende, påpeker Tommy Lande.