Publisert

Dugnadsbasert trening og trivsel på Smøla

Da Lotte Skarsvåg (23) flyttet til Smøla i 2022, savnet hun et sted å trene. Nå har dugnadsgjengen etablert styre, fått sponsormidler til egne lokaler og investering i utstyr.

Lotte kom flyttende fra en annen øy, Frøya i Trøndelag, med ca dobbelt så mange innbyggere som på Smøla. Der var Lotte instruktør på treningssenter i tillegg til sin faste jobb i oppdrettsnæringen.

– Jeg savnet et treningsmiljø og en god plass å trene på her på Smøla, her var det kun et bittelite trimrom som ble drevet av kommunen, forteller hun.

Hun startet opp med å leie flerbrukshallen Smølahallen hvor hun kjørte gruppetimer når hun hadde anledning. Dette ble veldig populært, og ordet spredte seg raskt. Smøla Trening og trivsel var et faktum.

– Hver time var det alt fra 25-35 deltakere, og alderen spredte seg fra ungdommer i 20-årsalderen og helt opp til pensjonistalder, sier Lotte.

Smøla trening og trivsel

Lotte, som ble mamma for førstegang i februar 2023, prøvde å holde to-tre timer i uka. Dette ble på ugunstige tidspunkter, da de kun fikk leie hallen når den var ledig, hvilket ofte fredagskvelder og helg. Om sommeren kjørte hun også utendørstimer i ordentlig nordmørsk sommervær.

– Etter et halvår begynte jeg å løfte ordet om at en egen plass hadde vært helt supert, med tanke på bedre treningstidspunkter, bedre og tilrettelagt utstyr, samt å ha muligheten for å ha andre typer timer.

Alt på dugnad

I januar i år gikk Lotte sammen en fast gjeng og etablerte et styre slik at de kunne begynne å se på lokaler som kunne egne seg. I februar fant de et lokale og startet å søke om sponsormidler slik at drømmen kunne realiseres.

–  Fra februar til september hadde vi mye å gjøre, lokalet ble pusset opp med maledugnader og lett vedlikehold, i tillegg til at vi kjørte gruppetimer utendørs. Jeg ble mamma i februar så var litt til og fra, men vi fikk spilt hverandre gode for å komme i mål, forteller Lotte.

1. september sto de klare til å åpne i egne lokaler, og siden har de hatt fulle gruppetimer med lange ventelister og godt trøkk i treningslokalet vårt. Fremdeles dugnadsbasert og i tillegg til permisjon og inntektsbringende arbeid. Mer fra Smøla trening og trivsel kan du se på instagram (link i ny fane).

Medlemmene betaler medlemskap og kan velge mellom 3, 6 og 12 måneder bindingstid, samt drop in.

Bredt timetilbud

– Nå tilbyr vi crosstrainingstimer, aerobic, tabata og sirkeløkt. Alt dette blir gjort på dugnad og vi ønsker nå å bygge oss enda større. Vi ønsker å få til en løsning slik at våre medlemmer kan få trene hos oss når vi ikke har gruppetimer, og vi ønsker å få til enda flere arrangementer som er relatert mot trening og folkehelse, forteller den engasjerte instruktøren.

Vi ønsker at vårt treningslokale skal være for ALLE.