Publisert

Klare for CrossFit Games

Vi klarer ikke dy oss. Nå er alle semifinalene overstått, og Norge har dominert både i London og Amsterdam.

For ikke å snakke om norske Seher Kaya som dominerte på vegne av Tyrkia i Asia-mesterskapet i Sør-Korea. Vi i ata er stolt samarbeidspartner for en rekke av de beste norske utøverne og klarer rett og slett ikke legge skjul på hvor imponerte vi er over prestasjonene. Tenk at lille Norge kan ha et så fantastisk treningsmiljø for enda en verdensomspennende idrett! Vi ser spent frem til CrossFit Games, selve verdensmesterskapet, som går i Madison i USA i starten av august.

Disse gikk videre fra semifinaler

I Europa er det 60 individuelle og 40 lag i kvartfinalene som avanserer til semifinalene i CrossFit og veien mot CrossFit Games. Fra hver av semifinalene er det topp fem individuelle utøvere og topp fem lag som inviteres til å konkurrere i 2022 NOBULL CrossFit Games.

I Europa gikk disse semifinalene:

I semifinalen i London var det CrossFit Oslo Navy Blue, med Lena Richter, Ingrid Hodnemyr, Eivind Ringard og Nicolay Billaudel som tok den sterke førsteplassen (som de også gjorde i kvartfinalen). CrossFit Oslo Purple Red, med Marian Johnsen, Ragnhild Seim, Henrik Negård og Håkon Leknes, kvalifiserte seg fra semifinalen i Amsterdam.  CrossFit Trondheims lag bestående av Ingrid Tøndel, Vår Thurmann-Moe, Lars Rudi og Erik Vådahl kjempet sterkt i London og fikk også med seg billett til Madison. Det gjorde også laget fra CrossFit Sarpsborg, med Linn Finstad, Emilie Møller-Olsen, Trygve Nilsen og Marius Olsen, som leverte sterke prestasjoner og imponerte en hel verden fra arenaen i London med sin 2. plass totalt. Dessverre måtte CrossFit Oslo Underdogs, med Hans Henrik Bierke, Nikolai Gobel, Ane Randa og Yngvild Frivold, melde forfall til semifinals grunnet skade på Bierke. De forsøkte å få gjennomføre med en reserve, men fikk ikke tillatelse til dette. Vi lover å komme sterkere tilbake, melder de comeback-sultne atletene.

Av norske individuelle atleter konkurrerte følgende i semifinalene:
Seher Kaya (konkurrerer for Tyrkia i Asia), Matilde Garnes, Andrea Solberg, Jacqueline Dahlstrøm, Veslemøy Kollstad, Silje Tønnesen og Marius Pettersen.

Seher Kaya, Matilde Garnes og Jacqueline Dahlstrøm er videre til CrossFit Games i Madison, Wisconsin i USA 3.-7. august 2022.


Slik gikk det i open

Lena Richter

CrossFit Open er en verdensomspennende lavterskel konkurranse for alle som trener CrossFit og ønsker å måle seg mot resten av verden. I 2022 var det tre Open-økter som ble sluppet klokken 21 europeisk tid torsdag kveld, hvorpå man måtte registrere sitt resultat innen klokken 21 mandag kveld. Dette pågikk i tre uker, med siste deadline for registrering 14. mars 2022.

Topp 10 prosent av alle deltakere i Open er videre til kvartfinale like før påske. Det er ikke dermed mindre stas å havne høyt oppe på resultatlista i Open, så vi skryter gladelig av disse fantastiske prestasjonene som viser rank world wide:

Matilde Garnes

9. plass: Andrea Solberg med hhv 14., 9. og 61. plass i de tre øktene
11. plass: Matilde Garnes med hhv 35., 10. og 42. plass i de tre øktene
20. plass: Seher Kaya med hhv 82., 5. og 65. plass i de tre øktene
63. plass: Lena Richter med hhv 127.,160. og 68. plass i de tre øktene
141. plass: Inga Loftesnes med hhv 57., 92. og 582. plass i de tre øktene

Ingrid Hodnemyr har en skade og gjorde derfor bare én rep på øktene 22.1 og 22.3 for å kunne kvalifisere seg som team.


Det er også verdt å nevne øvrige sterke prestasjoner av norske utøvere:

22.plass: 18 år gamle Leah Støren fra Molde vant VM i functional fitness i november imponerer en hel verden med sine prestasjoner, hhv 5., 8.og 142. plass på de tre øktene
33. plass: Kristin Holte (36) gir seg ikke. Hun skal ikke til Games i år da hun har lagt opp som konkurranseatlet, men deltar likevel i Open.