Publisert

Trening med slynge i sommer

Vi vil slå et slag for slyngetrening, den noe glemte treningsformen som var veldig populær noen år tilbake, men som i høyeste grad er like funksjonell og nyttig den dag i dag. I denne artikkelen gir vi deg forslag til øvelser for hele kroppen som kan gjøres hvor som helst du har med slynge i sommer. God tur, og god trening med slynge i sommer! 🤩💪🏼

Under øvelsene finner du forslag til konkrete økter for trening med slynge – og her kan du se øvelsene på video.

Squat & fly

Hold i slyngen med begge hendene. Sett deg bak og ned i en dyp knebøy og skyt fart mens du drar deg opp og sprer armene over hodet i en Y-formasjon.

 

 

 

 

 

Pike

Ha begge beina i slyngen og armene i bakken. Trekk knærne inn mot brystet gjentatte ganger. Ønsker du gjøre øvelsen mer krevende kan du ha strake bein og trekke føttene inn mot kroppen.

 

 

 

 

Ettbens splittbøy

Ha ett ben i slyngen. Bøy fremre kne og len overkroppen frem over benet du står på. Strekk deg opp i stående posisjon og senk deg ned for ny repetisjon. Ha hendene i siden, bak nakken eller foran kroppen.

 

 

 

 

Liggende/stående roing

Hold i slyngen med begge hendene. Ha kroppen så strak du greier og trekk slyngen inn til siden av brystet ved bruk av musklene i ryggen. Jo mer vertikal du ligger under slyngen, desto tyngre blir øvelsen.

 

 

 

Tricep extension

Hold i slyngen med begge hendene med ansiktet vendt bort fra slyngen. Strekk armene over hodet og bøy i albuene mens du holder overarmene så tett inntil hodet du klarer.

 

 

 

Ettbens knebøy

Hold i slyngen med begge hendene og stå på én fot. Sett deg bak og ned i en dyp knebøy og press deg tilbake opp, fremdeles på ett ben.

 

 

 

 

Bicep curl

Hold i slyngen med begge hendene med ansiktet mot slyngen. Hold overarmene inntil kroppen og bøy i albuen mens du trekker deg selv mot slyngen med strak kropp.

 

 

 

Planke

Ha begge beina i slyngen og underarmer eller håndflater i bakken. Spenn opp gjennom kroppen og aktiver kjernemuskulaturen ved å trekke navlen og ribbeina inn.

Denne kan også gjøres på siden som en sideplanke med én arm i bakken, gjerne med gjentatte “dips” ned mot gulvet.

 

 

Andre fine øvelser for trening med slynge er disse:

  • Pike push ups
  • Hamstring curl
  • Glute bridge
  • Mountain climbers

Forslag til økter:

Partnerøkt: 100-80-60-40-20
Velg deg ut 4-6 øvelser og start med 100 reps av hver øvelse. Deretter gjør dere 80 av hver, så 60, så 40 og til slutt 20. Del repetisjonene innad i paret etter ønske.

45/15:
Jobb i 45 sekunder, pause i 15 sekunder. 3-5 runder per øvelse.

Supersett:
Gjør to øvelser annenhver gang, tre ganger per øvelse. Ingen pause mellom øvelse 1 og 2, men pause mellom settene. Så mange repetisjoner du greier med god teknikk hvert sett:
1a: Liggende roing
1b: Bicep curl
2a: Ettbens splittbøy
2b: Squat & fly
3a: Ettbens knebøy
3b: Hamstring curl
4a: Pike
4b: Mountain climbers

 

Du finner også forslag til økter i vårt sommerhefte, laget av atletene våre! Få det gratis her 😄