Publisert

Vest helse og trening – et forbilde innen trening som behandlingsform

vest helse og trening bærum

Vest helse og trening åpnet sitt senter på Rud i Bærum i 2003. I sitt 20. år har full-service-senteret oppgradert sitt 2500 kvm store helsesenter med utstyr fra blant andre ata.

– Vi er organisert som et komplett helsesenter med fastleger, fysioterapeuter, manuell terapeuter, kiropraktorer, personlig trenere, osteopater, fotterapeut, gruppetreningsinstruktører og service-personale, forteller Christian Wiig, fysioterapeut og administrativ leder.

I 2023 feirer det selvstendige senteret 20-års jubileum og kan se tilbake på en enorm utvidelse av sitt tilbud siden 2003.

– Ved starten i 2003 hadde vi ca 500 kvm med helsepersonell og et lite treningsrom. I 2023 inkluderer Vest helse og trening i overkant av 40 ansatte og 2500 kvm helse og trening, forklarer Wiig.

 

Drømte om et kompetansesenter

Fra starten var ideen å etablere et kompetansesenter innen helse. På veien med et stadig økende kundegrunnlag for ekspansjon innen trening vokste arealene i takt med behovet. Nå har de over 20 leger og terapeuter i helseavdelingen i tillegg til en solid stab i treningssenteret.

– Gleden ved å drive eget er et direkte resultat av foroverlente medarbeidere og å kunne formidle helse- og treningsglede for våre kunder. Her er veien kort fra ide til praksis, sier Christian Wiig.

Kjent ata siden starten

Da ata startet opp i Asker i 2014 hadde Vest helse eksistert lenge i nabokommunen.

– Vi har kjent ata fra deres oppstart og vil alltid heie på lokale flinke folk. Vår erfaring med ata er rask og god service, sier

Ved en tilfeldighet ble Vest helse og trening gjort kjent med at ata også var i prosess med å utvikle treningsapparater – noe de allerede hadde startet prosess med å handle. Etter et besøk i atas showroom trengte de ikke lang betenkningstid for å bestemme seg for å supplere med apparater fra ata.

Slik er Vest helse og trening organisert

Senteret er organisert over tre etasjer med stor gruppetreningssal og spinningsal i 1. etasje. Videre har de i 2. etasje en helseavdeling med helsepersonell fordelt på ca 900 kvm. I øverste og 3. etasje finnes treningssenteret som på sine 900 kvm inkluderer en cardio-avdeling, en avdeling med apparatpark, en sone for frivekter og vektstenger, samt en større sone for gulvbaserte øvelser og flere soner med cabel-racks.

– Kombinasjonen trening og helse under samme tak gjør at vi får et levende miljø på senteret som inkluderer ulike faggrupper og en variasjon i kunder fra mosjonister til toppidrett. Vår fagkunnskap skal gi kundene trygghet og måloppnåelse, forklarer Wiig.

Og hva har 20 år med drift lært denne fremoverlente gjengen?

Vi kan alltid bli bedre – og trening virker!