Publisert

Fra lekeland til CrossFit-box – CrossFit Borealis

700 gode kvadratmeter med åtte meter takhøyde er forvandlet fra lekeland til CrossFit-box. Daglig leder av senteret følte at Bodø manglet noe, og når muligheten plutselig dukket opp, ble det gamle lekelandet omgjort til et litt annet type lekeland – nemlig lekeland for voksne!

 

Daglig leder for CrossFit Borealis i Bodø, Stefan Revang, drev Crossfit Tromsø frem til 2019, da han og familien flyttet til Bodø. Våren 2023 fant han ut at han ønsket å starte opp noe nytt, og det gikk slag i slag frem til 1. august 2023, da Crossfit Borealis sto klart til bruk for alle som ønsket et godt treningstilbud.

 

 

Her kan både medlemmer og ansatte dyrke sin store lidenskap, nemlig Crossfit.

Et treningstilbud for både store og små

Crossfit Borealis åpnet 1. august 2023 med hensikt om å gi et tilbud til alle. Og selv om mange sentre går ut og proklamerer at de er for “alle” så mener CrossFit Borealis (vakkert navn, ja?!) alvor. De har faktisk etablert et eget barnerom for å gjøre det enklest mulig for småbarnsforeldre å få skvist inn en økt i en hektisk hverdag. De har dessuten arrangert egne barnetimer, slik at både barn og foreldre kan trene samtidig. Crossfit Borealis har selvfølgelig også tenkt på den eldre generasjonen, og har ukentlig “60pluss”-timer for dem over 60 år.

 

 

Crossfit Borealis har gått for en super planløsning og har god plass på sine 700kvm.

Hvordan bygge om et lekeland til en ekte CrossFit-box?

Når det kommer til utstyr og romdesign hadde gründerne noen gode runder med idemyldringer internt før de involverte ata i prosessen for å bidra med sin kunnskap.

– Dette samarbeidet har vært veldig kult, og resulterte i en gigantisk rig bestående av 10 knebøystativ, 4 sett med MuscleUp-ringer, 3 sett med klatretau og 42 pullup-stasjoner, forteller Stefan ivrig.

Det er med andre ord plass til en hel horv aktive mennesker, og boxen er godt rustet med utstyr til sine 250 aktive medlemmer.

Gjennom mange ulike prosjekter i CrossFit-Norge hadde jeg god kjennskap til ata. Derfor var det ingen tvil om at ata skulle være hovedleverandør av utstyr da vi bestemte oss for å starte et senter. ata leverer alltid varene – og er serviceinnstilt som få. Da vi ganske akutt fikk et behov for å få utstyr kjapt sendt nordover til Bodø, kastet Soroush og co. seg rundt – og brukte store deler av påska på å stelle dette i stand for oss. Noen få dager senere sto utstyret på trappa hos oss.