Publisert

Trening for ansatte – Elverum politistasjon sitt nye “pauserom”

Trening for ansatte – fra old school gym i et tilfluktsrom til et splitter nytt “pauserom” på 107 kvadratmeter. Elverum politistasjon har ikke bare oppgradert plassering av treningsrommet sitt, de har også byttet ut 20-30 år gammelt utstyr med nytt utstyr som passer for alle ansatte på stasjonen.

 

Elverum politistasjon fikk tildelt et rom med 107 kvadratmeter som skulle bli deres nye treningsrom. God helse er alfa omega i politiet, og med mulighet for 2 timer trening i løpet av arbeidsuken, var det viktig at treningsrommet appellerte til alle ansatte. De gikk for en hybridløsning med utstyr til både løping, CrossFit og styrketrening.

Idrettslaget på stasjonen fikk ansvar med å innrede nytt treningsrom med idrettslagets midler.

 

Trening på arbeidsplassen

Tidligere hadde de ansatte mulighet til å trene i et gammelt tilfluktsrom med utstyr som var 20-30 år gammelt. Når arbeidslokalene ble pusset opp valgte stasjonen å kjøpe nytt utstyr som de ansatte kunne benytte seg av i arbeidstiden. Politiet har mange turnusarbeidere på jobb og flere av disse bruker lokalet både før og etter jobb. Mange ansatte benytter pausen sin til å få trent, og vi er enige i at de har tidenes kuleste “pauserom” for betjentene.

En politibetjent har en variert arbeidshverdag som kan være veldig fysisk. Det er derfor viktig at de fysiske forutsetningene er på plass. Erfaringen fra de ansatte er at forutsetningene er svært gode med nytt treningsrom.

 

LES HER om hvorfor trening i arbeidstid er utelukkende positivt!

 

De har valgt å gå for full rigg slik at flere kan trene samtidig.

 

“For oss var det viktig å kunne tilby et treningsrom som passer til alle, alt fra den som vil løpe intervaller på mølla, kjøre en crossfit-økt eller bare ta en real styrkeøkt. Derfor var det viktig å sette opp en rigg og å oppgradere erg-maskinene” sier politiførstebetjent på stasjonen.

Gjenbruk av gammelt utstyr

Politiførstebetjent Mona sier at de ønsket å lage sin egen “box”, og noe av det gamle utstyret fikk bli med over i nytt lokalet. De trengte allikevel å supplere med noe nytt utstyr og gikk til innkjøp av blant annet  rigg, vektstenger og vektskiver.