Publisert

Fem kjappe om veien fra toppidrett til familieliv: Jeanett Kristiansen

Fra toppidrett til familieliv: – Vi elsker å pushe grenser

Navn: Jeanett Kristiansen
Instagram: @jeanettkristians1
Alder: 29
Familie: Ett barn og samboer

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie- og hvorfor?

– Trening er en stor del av hverdagen fortsatt, selv om jeg ikke spiller håndball på elitenivå mer, forteller Jeanett om veien fra toppidrett til familieliv.

– Vi planlegger dagen utifra treningen! Det er viktig for oss for å utfordre oss selv fysisk og psykisk. Pushe litt grenser og være gode forbilder for barnet vårt!

Fra toppidrett til familieliv: Jeanett Kristiansen er tidligere toppidrettsutøver i håndball og fikk sønnen sin i 2021. Overgangen fra toppidrettsutøver til familieliv er likevel ikke så enorm som man skulle tro, fremdeles står trening høyt på prioriteringslista.

2. Hvilke aktiviteter gjør dere? 

– Vi en del ut med lillegutt, eller i svømmehallen, på hytta etc. Og så trener vi CrossFit! 

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

– Trening er høyt på prioriteringslista for at vi begge foreldrene skal fungere i hverdagen. Og det funker for oss!

4. Hva motiverer dere? 

– Å bli sterkere, få mestringsfølelse, være forbilder for lille gutten vår, god helse og mye mer. 

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

– Prioriter, planlegg, snakk sammen med partner om det! Funker man best som menneske hvis man har fått trent litt, prioriter det!!


Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv. Det kan være alt fra det å balansere toppidrett og familieliv til friluftsliv med familien.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.