Publisert

Fem kjappe om muligheter og begrensninger: Gjørid Berge

De fikk fire barn på fire år, hvorav en med spesielle behov. Trening og friluftsliv har alltid vært essensielt for Gjørid og Marius, og nå er det viktigere enn noen gang. – Jeg vil ikke at min fysiske form skal sette begrensninger for barna, sier Gjørid, som heller ser etter muligheter til å finne på ting sammen som familie.

Navn: Gjørid Berge
Alder: 36
Instagram: @livetmedfilip
Familie: Samboer med Marius og har fire barn. Pia 6år, Filip 4år, Linus og Maja 2år

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie- og hvorfor?

Trening for meg som mamma er veldig viktig for å bygge overskudd til å takle hverdagen med fire barn og for min egen psykiske helse. Som familie er det viktig å være aktiv for at barna skal få brukt kroppen og vi merker det på humøret til alle sammen dersom vi ikke er fysisk aktive i løpet av en dag. 

Ser muligheter fremfor begrensninger: Familien på seks driver med en hel haug aktiviteter og vet knapt hva det vil si å sitte i ro. Det skaper livsglede!

2. Hvilke aktiviteter gjør dere?

– Vinterstid er vi mye i skibakken for å stå på alpint. På sommeren prøver vi å få til turer både på fjellet og i skogen.

Ungene syns det er veldig gøy å kunne få sykle/løpe til og fra barnehagen som ligger et lite stykke fra hjemme. Det å bare være ute er helt topp for alle sammen.

 

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

– Ikke vær så streng mot deg selv. 10 min er bedre enn ingenting. Velg økter som ikke krever mye planlegging eller tilrettelegging.

 

4. Hva motiverer dere?

– Å være aktive foreldre som klarer å holde følge med barna. Min fysiske form skal ikke sette noen begrensing for barna!

 

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

– Vi er ikke så gode på å planlegge når vi skal trene. Men jeg er veldig god på å se de små smutthulla i hverdagen der jeg kan få putta inn litt trening. Ikke gå deg vill i jungelen av økter/øvelser. Jeg har to styrkeøkter som jeg kan velge mellom slik at jeg ikke bruker tid på å finne ut hvilke økt jeg skal kjøre. Da er det bare å hoppe i treningstøyet å komme i gang. Veldig fan av økter som ikke krever planlegging eller vekter. Og som gjerne varer i ca 30 min. Da er det overkommelig å få gjennomført den. Ellers er tipset også hverdagsaktivitet. Vær aktiv med barna og velg gjerne å gå/jogge/sykle fremfor å kjøre bil dersom det er mulig. Mine barn er med på styrkeøktene/løpeturene mine og syns det er kjempegøy!

 


Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.