Publisert

Fem kjappe om trening som småbarnsforeldre: Synne Ripe

Synne Ripe og familien anser trening som småbarnsforeldre som et verktøy for å kunne håndtere hverdagen best mulig. – Det å være aktive gir oss dessuten masse fine opplevelser.

Navn: Synne Ripe (32)
Familie:
Richard (31), Aria (2) og Aron (0)
Instagram: @synneripe

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie, og hvorfor?

Det å holde seg i aktivitet og trene er veldig viktig for oss, da vi føler det gir oss overskudd til å håndtere det hverdagen og livet generelt utsetter oss for. Det er i tillegg noe som bidrar til å gi oss masse fine opplevelser i hverdagen og som bidrar til å bygge en bedre relasjon både som par og med med barna. Trening som småbarnsforeldre er gull.

2. Hvilke aktiviteter gjør dere?

Vi prøver alltid å få oss en felles gåtur i løpet av dagen, også trener vi begge CrossFit i tillegg til dette. Ellers liker vi alle aktiviteter som går an å gjøre med barna som feks reise å bade, spille fotball, herje på lekeplassen eller andre ting.

 Synne Ripe og familien anser trening som småbarnsforeldre som et verktøy for å kunne håndtere hverdagen best mulig.

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

Alt er bedre enn ingenting! Målet vil da være å senke lista ved å enten ta en kortere økt / trene hjemme i stua eller gå for generell aktivitet som feks en tur med barna 😊 Hos oss har det vært til stor hjelp å tenke at vi er et “lag”, og kunne bytte litt på hvem som er med unger og hvem som kan få reise å trene. Ellers foretrekker jeg å starte dagen med trening, før hodet eller andre ting hindrer meg i å gjøre det. Bare sørg for at treningsklær ligger klar kvelden før 😊

4. Hva motiverer dere?

Energien en får av å trene er en god motivator, og spesielt det å ha energi til å holde følge med ungene. Ellers er vi begge glad i å utfordre oss selv, se hva kroppen klarer og ikke minst trene i fellesskapet som CrossFit skaper, både mellom oss som kjærester, men også andre.

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

Om det går; prøv å ha faste tider du setter av til trening, gjerne tidlig på dagen. Ha alltid klart det du trenger i forkant, spesielt en plan på hva du skal trene. For de som har anledning til det, er CrossFit en genial måte å få til en effektiv treningsøkt der du både får trene med andre, og du slipper å legge planen selv 😊

 

———————————————–

Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.