Publisert

Sliter du med å lære deg nye ferdigheter? Du er ikke alene!

Vi har alle den vennen som lærer seg ting raskt og får det å se lett ut. Dermed kan vi komme i den tro at «alle andre» lærer seg ting lett – og at vi ikke er like gode.

Det handler ikke nødvendigvis om at noen er bedre eller at man er dårlig, men om at vi alle er ulike.

Og de som må bruke mer tid på å lære seg ting er som oftest de samme som lærer seg ting mest grundig og får en dypere forståelse for det de har lært.

Når vi skal lære oss noe nytt handler det om å mislykkes mer enn du lykkes. Yes, helt riktig, du mislykkes MER enn du lykkes – det er nemlig ved å mislykkes og ikke få til at man kommer forbi innlæringsfasen og faktisk kan det. Når du kan er læringen overstått.

– I mitt arbeid med fysisk utvikling av mennesker bryter vi ned alt i mindre øvelser for å gjøre ting mer spiselig og få folk til å bruke tid på akkurat den delen de spesifikt trenger. På den måten får man ofte progresjon i løpet av noen uker, forteller Soroush Jozani 🌟

Dette prinsippet kan brukes til det meste i livet. Det er kanskje ikke like målbart i alle aspekter, og når du forsøker å lære deg en ny vane eller et nytt tankemønster kan det ta en del lenger tid enn man gjerne ønsker. Du kommer til å mislykkes til du har lært deg det, fordi, som sagt: Når du ikke mislykkes med det du skal lære – først da har du lært deg det 😄

Og ikke minst – du har da også tilegnet deg dybdekunnskap om det i løpet av læringsprosessen.