Publisert

Derfor vil vi ha treningsrom på arbeidsplassen

Treningsrom på arbeidsplassen er noe bedriftene vi jobber med av flere grunner setter høyt. Derfor er det å hjelpe våre kunder med å tilrettelegge for fysisk aktivitet viktig for oss i ata.

Det er ingen hemmelighet at alt for mange nordmenn beveger seg for lite. Siden folk er på jobb mesteparten av sin våkne tid, er det i våre øyne en fantastisk mulighet og investering for arbeidsgivere å fremme fysisk aktivitet gjennom å ha treningsrom på arbeidsplassen. Vi i ata er her for å hjelpe.

Treningsrom på arbeidsplassen

Heldigvis er det flere og flere arbeidsgivere som har skjønt dette – og en av dem er Inovyn. Ved sin PVC-fabrikk på Herøya har de nylig innredet et flunkende nytt trimrom.

– Det er et ønske om at ansatte skal være i fysisk aktivitet. Et tema i lønnsforhandlingene var at bedriften skulle legge til rette for fysisk aktivitet i arbeidstiden, dersom arbeidet tillot det, forteller Kristian Heimstad ved Inovyn.

Oppdaterte utstyret

Bedriften etablerte et trimrom i fabrikken for 20 år siden av samme grunn. Men på grunn av utdatert utstyr samt endring i treningsmåter- og vaner har de nå etablert et mer moderne, innbydende og effektivt treningsrom.

– Det har kommet mange nye treningsvillige ansatte i PVC-fabrikken de siste årene, og det er også et sosialt element i å trene sammen, sier Heimstad.

Treningsrom på arbeidsplassen vektlegges ved ansettelse

Det kan investerings- og utviklingsselskapet Smedvig skrive under på.

Forretningsutvikler Frederic Willassen hos Smedvig opplever at nyutdannede og yngre personer i ansettelsesfasen ofte vurderer arbeidsgiver og deres tilhørende kontorfasiliteter. Og gjett hva – i tillegg til beliggenhet og kollektivknutepunkt vektlegges nettopp treningsrom skyhøyt.

– Helse og helsebringende tiltak i kontorbygg blir i dag nærmest forventet, sier Willassen, som selv er aktiv innen både CrossFit og randonee.

Frederic Willassen hos Smedvig forteller at de ansatte setter treningsrom på arbeidsplassen høyt.

Plasseffektivt og funksjonelt

Da Inovyn kontaktet ata, var deres ønske et funksjonelt treningsrom som i tillegg tok hensyn til begrenset plass. Her satt de inn blant annet en plassbesparende rig populært brukt i Crossfit og functional fitness med tilbehør. De har også kondisjonsapparater, kettlebells og wallballs, for å nevne noe. Noen ansatte i bedriften trener CrossFit/functional fitness, og flere og flere ser gleden og effektiviteten av å trene denne treningsformen.

Hos Smedvig var kravene mye av det samme.

– Treningsrommet må utstyres funksjonelt og uten for mye isolerende apparater som kan gi begrensede helsemessige gevinster. Det handler ofte om å få så mye som mulig ut av et begrenset areal, og da er funksjonalitet nøkkelordet», forteller Willassen.

Treningsrommet gjør oss konkurransedyktige

Smedvig, som er en av Stavangers største utleiere av kontorbygg, er overbevist om at oppgraderte treningsrom er en av årsakene til at de og deres leietakere vil være konkurransedyktige i tiden framover.

– Ved oppgradering av treningsrommet i Smedvigkvartalet var det derfor viktig å velge en partner som forstod vårt behov og som ikke solgte inn en rekke dyre og lite hensiktsmessige apparater, forklarer Willassen.

– Med god hjelp og service fra ata treningsutstyr har vi nå fått et oppgradert og funksjonelt treningsrom som stadig får skryt av våre leietakere.