Publisert

Fem kjappe om lysbetont aktivitet med barn: Mari Henrikke

For Mari Henrikke og mannen hennes Marius er det viktig å legge tilrette for at fysisk aktivitet og trening er gøy og lysbetont. Som eier av en CrossFit-box og to små barn blir det mye kombinasjoner av jobb, trening og lek. Slik som å leke Tarzan ved siden av mamma eller pappa som gjør ropeclimb. De er som alle oss andre, ikke alltid like motivert: men da sitter de ikke hjemme og venter på at motivasjon skal komme! De tenker på følelsen trening gir og kjører på. 

Navn: Mari Henrikke Eide Mihle
Alder: 28 år
Familie: Gift med Marius og har 2 barn på 4 og 6 år
Instagram: @marihenrikke

 

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie, og hvorfor?

Trening og hverdagsaktivitet er utrolig viktig for oss! Når jeg får trent, er jeg en bedre mamma og kone, blir gladere og får mer energi til å finne på ting med gjengen min. Jeg har vokst opp i en aktiv familie hvor turer, svømmehall, sykling og lek ute stod øverst på lista! Og det er jeg så takknemlig for i dag. Det er noe jeg vil videreføre til min familie for vi har det så artig sammen når vi gjør det. 

Filip 4 år svarer: Fordi jeg vil være skikkelig sterk! 

Rikke 6 år svarer: Sånn at jeg blir sterk og sliten, og da blir man bedre etterpå! 

 

2. Hvilke aktiviteter gjør dere?

Ungene er med oss stort sett på alt vi gjør! Som eier av en CrossFit-box blir det mye lek ved siden av oss som trener vekter. Der får de gjøre akkurat det de vil, som å slenge seg i tau/ringer, lage hinderløype eller bli med på mine gruppetimer så lenge de orker – Filip på 4 år liker å herme etter de store gutta 😎 

Vi går på turning, går turer og leker mye ute. 

 

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

Terskelen er høy oftere enn vi ønsker!
Men sånn er livet innimellom og vi prøver å minne hverandre på hva trening gir oss! 
 

 

Mari bruker tid med gjengen sin både på jobb og utenfor jobb! Lysbetont aktivitet er noe hun verdsetter, og barna er gjerne med mamma på gruppetimer!

4. Hva motiverer dere?

Vi er ikke alltid motivert, så det er litt vanskelig å svare på..😄 Trening er liksom bare noe vi gjør fordi vi elsker følelsen det gir oss og vi er vokst opp i aktive familier. Men vi vil ha sterke kropper som takler utfordringene vi møter og har lyst til å være med barna våre på aktiviteter så lenge vi kan!

Og så må man ikke sitte hjemme og vente på at motivasjonen plutselig skal komme😉

 

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

Gå på tur med barna og inviter med flere i familien/venner om dere vil. Avtal at dere skal gjøre noen treningsøvelser når dere kommer fram (og drit i hva andre rundt dere tenker om dere🤪) Ungene leker ved siden av oss eller blir med på det de orker. Vi gjør det vi får til og økta blir til mens vi holder på. Det finnes ingen regler 🧡 

 

———————————————–

Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.