Publisert

Få mer ut av livet med #ata23houreffect

Vi kan vel alle være enige om at det hadde gjort seg med noen ekstra timer per døgn. I informasjonssamfunnet vi lever i skal man helst jobbe som om man ikke har familie og ha familie som om man ikke har jobb, samtidig som vi må ta vare på helsa for å mestre hverdagen og livet best mulig.

Vi kan ikke gi deg flere timer, men vi kan gi deg verktøyene for å få mest mulig ut av de timene du allerede har.

Om du bruker én av dine 24 timer til trening eller annen fysisk aktivitet, så vil det få enorme positive konsekvenser for livet ditt de resterende 23 timene. Det er dette vi kaller #ata23houreffect. Ha ditt utstyr til trening innenfor rekkevidde slik at du får brukt tiden effektivt når den timen du har satt av er kommet.

Fullskala hjemmegym er ikke et must


Om du har et fullt utstyrt hjemmegym eller det mest nødvendige i et skap er av mindre betydning, helsefordelene kommer etter bare 150 minutter med trening per uke (i snitt 21,5 minutter per dag). Kroppen vår er laget for å være i bevegelse og trives med større mengder opptil en svært stor mengde. Med tilvenning over tid tåler den også mer, og en time per dag er en veldig fin pekepinn å ha. Denne timen kan fint deles opp i halvtimer og kan også inkludere gåturer i litt friskt tempo, transporttrening til jobb/ærender.

Dette bør du tenke på

Trening er ikke alltid gøy. Ikke for noen, selv ikke for dem som driver med det på fulltid. Variasjon og det å gjøre ting som gir deg mestring kan derimot bidra til at en større andel av treningen din oppleves som morsom.

Om du ønsker et variert og dekkende program kan du tenke på å inkludere følgende:

  • KONDISJON: Ha med elementer av kardiovaskulær trening, populært kalt kondisjonstrening, som løping, sykling, hoppe tau og roing i treningsprogrammet ditt.
  • STYRKETRENING: Du bør også ha med styrketrening, gjerne med vekter som kettlebells, hantler eller vektstang, for å øke/vedlikeholde muskelmasse og styrke skjelettet.
  • MOBILITET: Det er også en fordel å ha mobilitetstrening med i rutinen din, da økt fleksibilitet gjør hverdagslige oppgaver enklere og reduserer risiko for skader. Dette kan være yoga, stretching eller annen bevegelighetstrening.

Hva med livet de resterende 23 timene?

Du trenger ikke gjøre det så komplisert. Få opp pulsen så du ikke klarar å snakke i noen minutter. Løft noe du syns er tungt helt til du føler at du ikke orker mer. Strekk på kroppen 2-3 ganger i uken, resten av ditt liv – og livdet vil bli så veldig mye mer enn “må” og “skal”. 

Når du har et strukturert treningsprogram i bunnen, som tilrettelegger for at du blir i stadig bedre form, vil de andre elementene i livet oppleves lettere.

Og du, ikke glem søvn og restitusjon, da. Det er også en viktig oppgave. For at du skal bli den beste deg.