Sense Express, trening med fokus på lavpris!
Et nytt konsept for deg som ønsker å trene på egen hånd i lyse og luftige lokaler i Kongsberg.
Hvordan ble Sense Express til?
Sense Express, et lavpriskonsept som i 2016 åpnet dørene for innbyggerne i Kongsberg. Det gamle treningssenteret i Kongsberg ble lagt ned, og Sense Express fikk tilbudet om å overta de lyse luftige lokalene. Det er verdt å nevne at Sense Express er “lillebroren” til hovedsenteret Sense Helse, og konseptet er at medlemmer kan trene på egen hånd uten full bemanning.
Ved oppstart investere de i en treningspakke med brukt utstyr for å holde kostnadene lave, og dermed så Sense verdien i å gi kjærlighet og nytt liv til utstyret.
Samarbeidet med ata
Sense Express har gjennom årene investert i litt og litt nytt utstyr, men så seg nødt til å bytte ut en større andel med noe helt nytt!
De har helt siden oppstart i 2016 hatt jevnlig dialog med ansatte i ata, og daglig leder Wenche sier det at de fikk hjelp til å analysere hvilket type utstyr de hadde behov for, og hva som burde prioriteres med tanke på plass og brukervennlighet.
Da Lotte Skarsvåg (23) flyttet til Smøla i 2022, savnet hun et sted å trene. Nå har dugnadsgjengen etablert styre, fått sponsormidler til egne lokaler og investering i utstyr.
Lotte kom flyttende fra en annen øy, Frøya i Trøndelag, med ca dobbelt så mange innbyggere som på Smøla. Der var Lotte instruktør på treningssenter i tillegg til sin faste jobb i oppdrettsnæringen.
– Jeg savnet et treningsmiljø og en god plass å trene på her på Smøla, her var det kun et bittelite trimrom som ble drevet av kommunen, forteller hun.
Hun startet opp med å leie flerbrukshallen Smølahallen hvor hun kjørte gruppetimer når hun hadde anledning. Dette ble veldig populært, og ordet spredte seg raskt. Smøla Trening og trivsel var et faktum.
– Hver time var det alt fra 25-35 deltakere, og alderen spredte seg fra ungdommer i 20-årsalderen og helt opp til pensjonistalder, sier Lotte.
Smøla trening og trivsel
Lotte, som ble mamma for førstegang i februar 2023, prøvde å holde to-tre timer i uka. Dette ble på ugunstige tidspunkter, da de kun fikk leie hallen når den var ledig, hvilket ofte fredagskvelder og helg. Om sommeren kjørte hun også utendørstimer i ordentlig nordmørsk sommervær.
– Etter et halvår begynte jeg å løfte ordet om at en egen plass hadde vært helt supert, med tanke på bedre treningstidspunkter, bedre og tilrettelagt utstyr, samt å ha muligheten for å ha andre typer timer.
Alt på dugnad
I januar i år gikk Lotte sammen en fast gjeng og etablerte et styre slik at de kunne begynne å se på lokaler som kunne egne seg. I februar fant de et lokale og startet å søke om sponsormidler slik at drømmen kunne realiseres.
– Fra februar til september hadde vi mye å gjøre, lokalet ble pusset opp med maledugnader og lett vedlikehold, i tillegg til at vi kjørte gruppetimer utendørs. Jeg ble mamma i februar så var litt til og fra, men vi fikk spilt hverandre gode for å komme i mål, forteller Lotte.
1. september sto de klare til å åpne i egne lokaler, og siden har de hatt fulle gruppetimer med lange ventelister og godt trøkk i treningslokalet vårt. Fremdeles dugnadsbasert og i tillegg til permisjon og inntektsbringende arbeid. Mer fra Smøla trening og trivsel kan du se på instagram (link i ny fane).
Medlemmene betaler medlemskap og kan velge mellom 3, 6 og 12 måneder bindingstid, samt drop in.
Smøla trening og trivsel sine medlemskap
TImeplan
Bredt timetilbud
– Nå tilbyr vi crosstrainingstimer, aerobic, tabata og sirkeløkt. Alt dette blir gjort på dugnad og vi ønsker nå å bygge oss enda større. Vi ønsker å få til en løsning slik at våre medlemmer kan få trene hos oss når vi ikke har gruppetimer, og vi ønsker å få til enda flere arrangementer som er relatert mot trening og folkehelse, forteller den engasjerte instruktøren.
Vi ønsker at vårt treningslokale skal være for ALLE.
Har du sett eller hørt om The Rock sitt hjemmegym som forøvrig er et telt i hagen? Akkurat slik var Trento Sørumsand sitt gamle performance-senter.
Tidlig februar 2023 måtte performance-teltet legges ned og rives, da området var regulert for boliger. Trento Sørumsand hadde så klart en god plan rundt dette og bare 1,5 uke etter nedlegging stod et splitter nytt Express-senter klart til bruk, Trento Express! Denne delen av senteret er ubemannet og har derfor en aldersgrense på 18 år. Selve lokalet er høyt under taket, godt med lys og bærer et moderne preg over seg.
Performance-avdelingen var et av Norge største, og måten det var bygget på var ganske unik.
Trento Sørumsand har et ønske om å tilby noe for alle, og har to sentre like ved hverandre. Trento Express inneholder mye utstyr som er rettet mot styrkeløftere og de som ønsker å løfte skikkelig tungt. Deres andre senter er mer gruppetime-basert og har mye apparater. De ansatte på Trento ønsket å flytte alt av tungt utstyr ned til performance-avdelingen da hovedsenteret ligger i etasjen over biblioteket. Det kunne potensielt blitt upopulært i lengden med PR løft flere ganger daglig fra medlemmene.
Det nye lokalet har en svært god planløsning og har blant annet fått flere gode løfteplatformer.
Nytt performance-senter, mer utstyr tilgjengelig
De har beholdt mye av det gamle utstyret, samtidig som de investerte i mye nytt. Her er det mulig å finne noe for alle, enten du trener styrke eller driver med utholdenhet.
Senterleder Anki forteller at de ble nødt til å investerte i noe mer utstyr da de åpnet Trento Express, som er i tillegg til hovedsenteret. De investerte i mye nytt, men har også tatt med seg mye av det de allerede hadde fra før.
“Vi har bruker ata i mange år som leverandør på utstyr fordi det er raskt levering og veldig bra service!
Robin svarer utrolig raskt på alle spørsmål og han er utrolig hjelpsom”
700 gode kvadratmeter med åtte meter takhøyde er forvandlet fra lekeland til CrossFit-box. Daglig leder av senteret følte at Bodø manglet noe, og når muligheten plutselig dukket opp, ble det gamle lekelandet omgjort til et litt annet type lekeland – nemlig lekeland for voksne!
Daglig leder for CrossFit Borealis i Bodø, Stefan Revang, drev Crossfit Tromsø frem til 2019, da han og familien flyttet til Bodø. Våren 2023 fant han ut at han ønsket å starte opp noe nytt, og det gikk slag i slag frem til 1. august 2023, da Crossfit Borealis sto klart til bruk for alle som ønsket et godt treningstilbud.
Her kan både medlemmer og ansatte dyrke sin store lidenskap, nemlig Crossfit.
Et treningstilbud for både store og små
Crossfit Borealis åpnet 1. august 2023 med hensikt om å gi et tilbud til alle. Og selv om mange sentre går ut og proklamerer at de er for “alle” så mener CrossFit Borealis (vakkert navn, ja?!) alvor. De har faktisk etablert et eget barnerom for å gjøre det enklest mulig for småbarnsforeldre å få skvist inn en økt i en hektisk hverdag. De har dessuten arrangert egne barnetimer, slik at både barn og foreldre kan trene samtidig. Crossfit Borealis har selvfølgelig også tenkt på den eldre generasjonen, og har ukentlig “60pluss”-timer for dem over 60 år.
Crossfit Borealis har gått for en super planløsning og har god plass på sine 700kvm.
Hvordan bygge om et lekeland til en ekte CrossFit-box?
Når det kommer til utstyr og romdesign hadde gründerne noen gode runder med idemyldringer internt før de involverte ata i prosessen for å bidra med sin kunnskap.
– Dette samarbeidet har vært veldig kult, og resulterte i en gigantisk rig bestående av 10 knebøystativ, 4 sett med MuscleUp-ringer, 3 sett med klatretau og 42 pullup-stasjoner, forteller Stefan ivrig.
Det er med andre ord plass til en hel horv aktive mennesker, og boxen er godt rustet med utstyr til sine 250 aktive medlemmer.
Gjennom mange ulike prosjekter i CrossFit-Norge hadde jeg god kjennskap til ata. Derfor var det ingen tvil om at ata skulle være hovedleverandør av utstyr da vi bestemte oss for å starte et senter. ata leverer alltid varene – og er serviceinnstilt som få. Da vi ganske akutt fikk et behov for å få utstyr kjapt sendt nordover til Bodø, kastet Soroush og co. seg rundt – og brukte store deler av påska på å stelle dette i stand for oss. Noen få dager senere sto utstyret på trappa hos oss.
Trening for ansatte – fra old school gym i et tilfluktsrom til et splitter nytt “pauserom” på 107 kvadratmeter. Elverum politistasjon har ikke bare oppgradert plassering av treningsrommet sitt, de har også byttet ut 20-30 år gammelt utstyr med nytt utstyr som passer for alle ansatte på stasjonen.
Elverum politistasjon fikk tildelt et rom med 107 kvadratmeter som skulle bli deres nye treningsrom. God helse er alfa omega i politiet, og med mulighet for 2 timer trening i løpet av arbeidsuken, var det viktig at treningsrommet appellerte til alle ansatte. De gikk for en hybridløsning med utstyr til både løping, CrossFit og styrketrening.
Idrettslaget på stasjonen fikk ansvar med å innrede nytt treningsrom med idrettslagets midler.
Trening på arbeidsplassen
Tidligere hadde de ansatte mulighet til å trene i et gammelt tilfluktsrom med utstyr som var 20-30 år gammelt. Når arbeidslokalene ble pusset opp valgte stasjonen å kjøpe nytt utstyr som de ansatte kunne benytte seg av i arbeidstiden. Politiet har mange turnusarbeidere på jobb og flere av disse bruker lokalet både før og etter jobb. Mange ansatte benytter pausen sin til å få trent, og vi er enige i at de har tidenes kuleste “pauserom” for betjentene.
En politibetjent har en variert arbeidshverdag som kan være veldig fysisk. Det er derfor viktig at de fysiske forutsetningene er på plass. Erfaringen fra de ansatte er at forutsetningene er svært gode med nytt treningsrom.
De har valgt å gå for full rigg slik at flere kan trene samtidig.
“For oss var det viktig å kunne tilby et treningsrom som passer til alle, alt fra den som vil løpe intervaller på mølla, kjøre en crossfit-økt eller bare ta en real styrkeøkt. Derfor var det viktig å sette opp en rigg og å oppgradere erg-maskinene” sier politiførstebetjent på stasjonen.
Gjenbruk av gammelt utstyr
Politiførstebetjent Mona sier at de ønsket å lage sin egen “box”, og noe av det gamle utstyret fikk bli med over i nytt lokalet. De trengte allikevel å supplere med noe nytt utstyr og gikk til innkjøp av blant annet rigg, vektstenger og vektskiver.
Hotellkjeden Scandic er bevisst på kundane sine ønske og behov, og dei set verdien av eit innbydande treningsrom høgt. I sommar sto det nye hotellgymmet på Scandic Sunnfjord Hotell og Spa i Førde klart.
– Vi har lenge hatt lyst til å oppgradere, og då vi såg kor bra trimrommet til Scandic Helsfyr blei, vart vi skikkelig motiverte. Då så vi kor enkelt, men utruleg bra det kunne gjerast, fortel dagleg leiar Mariel Rørstadbotnen på hotellet som har stort fokus på spa, velvære og god mat.
Prosessen har eigentleg vore enkel, fortel ho. Dei henta inn tilbud og tips frå fleire leverandørar, med fokus på utstyr med kvalitet og som ville løfte trimrommet betraktelig utan ein alt for stor kostnad.
– Med mykje god hjelp frå ata var veien kort og rask frå bestilling til levering, seier Rørstadbotnen.
Frå teikning
til ferdig resultat
Tok kontakt via instagram
Den daglege leiaren kjenner godt til ata fra crossfitmiljøet der ho sjølv er coach, og ho er difor veldig godt nøgd med kvaliteten på utstyret. Ho sende melding via instagram og vart satt i kontakt med salsansvarleg.
– Deretter fekk vi raskt tilbud på utstyr, skisser over korleis vi kunne utnytte det lille arealet vi har og korleis utnytte rommet best muleg. Det var litt fram og tilbake frå vår side om kva for utstyr vi ville ha, nøyaktige mål på rommet og så vidare, men salsansvarlig hjå ata var like hyggeleg og tålmodig og sendte oss raskt et nytt tilbud med det utstyret vi ønska, fortel ho.
Sunnfjord hotell valde å stå for monteringa sjølve framfor å få hjelp av ata. Dei fekk då ein god gjennomgang med ata i forkant om korleis det skulle monterast, samt at ata var tilgjengeleg på telefon dersom det skulle dukke opp spørsmål under monteringa.
– Vi er veldig godt nøgde med samarbeidet med ata, og sluttresultatet vart akkurat så bra som vi håpa, seier Mariel Rørstadbotnen.
Styrkehjørne
Frå teikningane
Kondisjon, styrke og funksjonell sone
Den einaste plana Mariel & co hadde før dei tok kontakt med ata var at dei ville oppgradere treningsrommet og ha eit funksjonelt treningsrom med gode muligheter for ei god økt.
Treningsrommet har òg ein kondisjonsdel med møller, sykkel, ellipsemaskin og Concept 2 romaskin. Concept 2 og ata samarbeidar, og ata kan difor levere desse produkta som del av ein totalleveranse.
– Med utstyret frå ata har vi fått eit funksjonelt treningsrom med mulegheit for styrketrening med frivekter og manualar, pullups/gymnastics, crossfit og HIIT-økter, fortel dagleg leiar Rørstadbotnen.
– Med eit auka og viktig fokus på helse ønskja vi å tilby våre gjestar gode treningsmulegheiter når dei bur hos oss, og det kan vi verkeleg gjere no!
Ønsker du inspirasjon til ditt hjemmegym? Her har du en artikkel om Mona. Ved siden av å være selvstendig frisør tok hun valget om å åpne MBOX1866 i det gamle fjøset, et fullspekket hjemmegym hvor alle er velkomne. Et ønske om å inspirere, gi et lavterskel tilbud og skape et samlingspunkt for bygda.
I tillegg til å jobbe som frisør bestemte Mona seg for å åpne hjemmegym hvor alle er velkomne til å trene og være sosiale. Hun kastet seg på PT-standard utdanningen ved siden av full jobb i 2022 og nå halvveis i 2023 har hun åpne sitt helt eget hjemmegym som et samlingspunkt for bygda.
…med et litt annerledes utgangspunkt med inspirerende resultat.
Mona omgjorde fjøs til gym. Hun ønsket et hjemmegym som skulle være samlingspunktet for bygda.
Fordelene med hjemmtrening sier Mona er tilgjengeligheten. Med tre barn hjemme er det ikke alltid hun kan reise bort for å trene, så det gjør treningen mye enklere å gjennomføre når MBOX er rett rundt hushjørnet. Det er veldig tidsbesparende!
Ønsket hjelp og inspirasjon for å utnytte plassen mest mulig
I selve prosessen ønsket hun å inkludere fagfolk slik at plassen ble mest mulig arealeffektiv. Hun hadde selv tanker og ønsker om hvordan rommet skulle se ut og hvor utstyret skulle bli plassert. Med en mann som er tømrer utarbeidet de en plantegning som ble sendt over til oss som inspirasjon.
Elementer som treningsrommets formål, antall kunder, plass og hvor mye utstyr Mona ønsket seg ble tatt i betraktning før plantegningen var klar, og i august 2023 sto rommet helt klart!
Å kunne skape et samlingsted for de som ønsker å komme i bedre form sammen med andre uansett utgangspunkt og treningserfaring.
Et arealeffektivt treningsrom var viktig for Mona, slik at hun kunne samle de som ønsket å trene sammen.
Valgte utstyr basert på tidligere erfaringer
For Mona var det viktig å legge litt penger i utstyret. Hun hadde kjøpt HEX hantler og Bumper Plates til sitt krypin-treningsrom i kjelleren som hun var veldig fornøyd med. Når Mona tok kontakt med oss gikk hun for full pakke med skissering av rom, levering og montering. Hun mottok totalt 7 paller med utstyr utenfor inngangsdøren, og vi i ata er takknemlige for at vi fikk være med på denne prosessen.
Trening på jobben – tenk at Oslos nye brannstasjon i sentrum ble bygget uten gymsal. Nå kan de ansatte likevel trene ønsket aktivitet i lukket sone.
Oslos splitter nye brannstasjon er bygget på en begrenset tomtestørrelse i Bjørvika, noe som gjør at stasjonen i seg selv er ganske liten (bruttoareal 2.647 kvadratmeter), samtidig som det er mye folk på vakt. Faktisk hele 16 personer per vaktlag, og disse trenger å kunne trene på jobb.
Kondisjonsrommet består av både møller, sykler, romaskiner og stakemaskin og har egne tv-skjermer og lydanlegg som ikke påvirker styrkeavdelingen.
Som vaktpersonell i brannvesenet er fysisk trening svært viktig, da jobben krever en viss form for fysisk styrke og utholdenhet. Personalet må årlig gjennomføre harde fysiske tester for å vise at de er skikket til jobben.
Ble bygget uten gymsal
-Det finnes ingen gymsal på denne stasjonen, noe som er veldig uvanlig, sier Sverre Starholm hos Brann- og redningsetaten i Oslo.
Stasjonen ble overlevert i mars 2023, og treningsrommet sto klart like før sommeren.
-I og med at de ansatte på vakt også jobber lange skift, blir trening en del av den sosiale omgangen på lagene, forteller han.
Nå som det er etablert et plasseffektivt treningsrom i samarbeid med ata, er alt lagt til rette for at mannskapet kan trene på vakt.
– Dette er noe alle drar nytte av, selv om mange ville foretrekke den felles treningen i en gymsal. Da dette ikke er mulig her, var det viktig å legge til rette for at flest mulig ønsket å bruke treningsrommet av egen lyst. Ikke fordi man følte det som et press, poengterer Starholm.
Da 3/4 vegger primært er i glass og siste vegg er en spilevegg, gav dette noen utfordringer med plassering av utstyr.
Trening på jobben er ekstremt viktig for brannvesenet
Han forteller at de aller fleste – om ikke alle – ansatte trener på jobb, men også utenom. En brannkonstabel er nok over gjennomsnitt interessert i en eller annen form for trening.
Valget falt på ata treningsutstyr av flere grunner, blant dem kvalitet, pris og layout.
– Jeg kan ikke annet enn å fullrose ata og deres representant (Milad Ghasemlo, journ. anm.) opp imot oss. I slike oppdrag hvor man bestiller noe ut i fra kun tegninger før noe er ferdig bygget, vil man møte på utfordringer. Disse har blitt løst gjennom god kommunikasjon mellom ata og oss som bruker, slår Starholm fast.
Utfordringen hos dem var primært antall kvadratmeter satt opp imot antallet ansatte som potensielt skal kunne bruke rommene samtidig. Arealet fikk man ikke gjort noe med, men det å kunne skille kondisjon og styrke i hver sin avdeling med glassvegg og dør i mellom, ble en god løsning.
Kondisjonsrommet består av både møller, sykler, romaskiner og stakemaskin og har egne tv-skjermer og lydanlegg som ikke påvirker styrkeavdelingen. Styrkeavdelingen på sin side består av noen få faste apparater, resten er frivekter og rigger.
Da 3/4 vegger primært er i glass og siste vegg er en spilevegg, gav dette noen utfordringer med plassering. Nå er det godt tilrettelagt for trening i arbeidstiden.
– En annen utfordring var å få nok gulvplass til forskjellige øvelser og mange personer i samme rom. Dette tror og håper jeg vi har fått til, sier Starholm.
Nylig åpnet Forskningsparken i Oslo sitt nye og freshe treningsrom for de over 300 bedriftene som holder til ved Blindern. De har skapt en møteplass for virksomheter fra næringsliv, inkubatorer, klynger, forskning og akademia.
– Et slikt treningsrom har vært etterspurt av leietakere ved årlige brukerundersøkelser i mange år, forteller prosjektleder Espen Kildebo Jensen i Forskningsparken.
Forskningsparkens formål er å legge til rette for verdiskaping fra vekstbedrifter og kommersialisering av forskning. At de som holder hus her er kloke hoder som verdsetter å prioritere helse er det ingen tvil om.
Fant ata via Google
– Foreløpig har vi færre brukere av treningsrommet enn vi hadde trodd. Antageligvis vil dette ta seg opp ut over høsten. Mange begynner å trene inne igjen samt bindingstider på eksisterende treningssenter utløper, sier Kildebo Jensen.
Da de hadde et rom ledig som kunne benyttes innhentet de tilbud på treningsutstyr fra tre leverandører. Det var da ata, som de aldri før hadde hørt om, dukket opp i et Google-søk.
– Samarbeidet har fungert godt, vi har fått gode innspill på valg av utstyr og rask respons underveis, synes Forskningsparken.
Rommet ble pusset opp, malt i Forskningsparkens farger, og kjøling og ny belysning ble satt inn før treningsutstyret kom på plass. På forhånd hadde de en viss idé om om hva slags utstyr de ønsket, men dette ble i samarbeid med ata justert noe.
Ønsker ikke støttemedlemmer
Treningsrommet er et tilbud til ansatte i Forskningsparken (ca 2500 personer), men er kun tilgjengelig for betalende medlemmer.
Prisen er 1200 kr pr halvår og må forlenges hvert halvår om man vil fortsette.
– Vi har ikke løpende forlengelse da vi ikke ønsker «støttemedlemmer», men medlemmer som faktisk bruker rommet, forteller Kildebo Jensen.
Foreløpig har de satt et øvre tak på 100 medlemmer.
Treningsrommet for bedriftene konkurrerer mot giganten
De har nemlig Oslos største treningssenter (Domus Atletica) 500 meter opp i veien. Der har de en samarbeidsavtale og alle Forskningsparkens leietakere får rabattert medlemskap.
– Vårt treningsrom var derfor ikke ment som noen konkurrent til Domus, men et in-house lavterskel tilbud, presiserer Kildebo Jensen. Han påpeker at de synes rommet har blitt bedre enn forventet og at det definitivt er i stand til å «stjele» noen kunder fra Domus.
Vest helse og trening åpnet sitt senter på Rud i Bærum i 2003. I sitt 20. år har full-service-senteret oppgradert sitt 2500 kvm store helsesenter med utstyr fra blant andre ata.
– Vi er organisert som et komplett helsesenter med fastleger, fysioterapeuter, manuell terapeuter, kiropraktorer, personlig trenere, osteopater, fotterapeut, gruppetreningsinstruktører og service-personale, forteller Christian Wiig, fysioterapeut og administrativ leder.
I 2023 feirer det selvstendige senteret 20-års jubileum og kan se tilbake på en enorm utvidelse av sitt tilbud siden 2003.
– Ved starten i 2003 hadde vi ca 500 kvm med helsepersonell og et lite treningsrom. I 2023 inkluderer Vest helse og trening i overkant av 40 ansatte og 2500 kvm helse og trening, forklarer Wiig.
Drømte om et kompetansesenter
Fra starten var ideen å etablere et kompetansesenter innen helse. På veien med et stadig økende kundegrunnlag for ekspansjon innen trening vokste arealene i takt med behovet. Nå har de over 20 leger og terapeuter i helseavdelingen i tillegg til en solid stab i treningssenteret.
– Gleden ved å drive eget er et direkte resultat av foroverlente medarbeidere og å kunne formidle helse- og treningsglede for våre kunder. Her er veien kort fra ide til praksis, sier Christian Wiig.
Kjent ata siden starten
Da ata startet opp i Asker i 2014 hadde Vest helse eksistert lenge i nabokommunen.
– Vi har kjent ata fra deres oppstart og vil alltid heie på lokale flinke folk. Vår erfaring med ata er rask og god service, sier
Ved en tilfeldighet ble Vest helse og trening gjort kjent med at ata også var i prosess med å utvikle treningsapparater – noe de allerede hadde startet prosess med å handle. Etter et besøk i atas showroom trengte de ikke lang betenkningstid for å bestemme seg for å supplere med apparater fra ata.
Slik er Vest helse og trening organisert
Senteret er organisert over tre etasjer med stor gruppetreningssal og spinningsal i 1. etasje. Videre har de i 2. etasje en helseavdeling med helsepersonell fordelt på ca 900 kvm. I øverste og 3. etasje finnes treningssenteret som på sine 900 kvm inkluderer en cardio-avdeling, en avdeling med apparatpark, en sone for frivekter og vektstenger, samt en større sone for gulvbaserte øvelser og flere soner med cabel-racks.
– Kombinasjonen trening og helse under samme tak gjør at vi får et levende miljø på senteret som inkluderer ulike faggrupper og en variasjon i kunder fra mosjonister til toppidrett. Vår fagkunnskap skal gi kundene trygghet og måloppnåelse, forklarer Wiig.
Og hva har 20 år med drift lært denne fremoverlente gjengen?