Publisert

Fem kjappe om balansen mellom egentid og familieliv: Charlotte og Sturle

Charlotte og Sturle har trening og fysisk aktivitet som en essensiell ingrediens i hverdagen. Det handler om å finne balansen mellom egentid og familieliv.

Navn: Charlotte Karlsen og Sturle Stenerud
Alder: 31 år og 35 år
Familie: tre barn under tre år
Instagram: @Charlottemsk 

 

 

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie, og hvorfor?

Alfa omega! Hverdagen hadde ikke fungert uten. Egentid, få overskudd, samlende aktiviteter for hele familien, opplevelser osv.

2. Hvilke aktiviteter gjør dere?

Vi er ute på turer i skog og mark, løping, sykling og mer tradisjonell trening. 

 

Egentid og familieliv: Charlotte og Sturle bruker garasjegymmet til både egentid og som en plass for fellesaktiviteter med barna. Med litt planlegging som inkluderer barna kan det enkelt bli en opplevelse for både store og små.

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

Bestemme seg og planlegge litt på forhånd, aller helst dagen før. Ta værmeldinga med en klype salt.

4. Hva motiverer dere?

Det varierer ganske mye. Selvfølelse, helsegevinst og følelsen en god økt gir. Veldig erfaringsbasert, egentlig. Henger mye sammen med psyke og produktivitet. Inner peace!

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

Hjemmegym! Trodde aldri vi skulle si det, vi elsker jo det sosiale på gymmen, men i dette livet er det ingen vei utenom. Det er lett å tenke «10 minutter til trening er jo ingenting» men plutselig er det alt (latter emoji). Da er 10 sekunder til garasjen bedre. 

 

———————————————–

Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.