Publisert

Fem kjappe om gode vaner i hverdagen: Robin og Sarah

Robin og Sarah har sammen utarbeidet gode vaner og rutiner de har implementert i hverdagen med barn. Selv om trening ikke alltid er like fristende, er det like viktig for helsen som å pusse tennene morgen og kveld; gjør du det lenge nok, blir det en rutine du ikke kan leve uten. 

Navn: Robin Payman og Sarah Christensen
Instagram: @s_agnes
Alder: 33 år og 35 år
Familie: Ett barn på ett år

 

1. Hvor viktig er trening og aktivitet for deres familie, og hvorfor?

I vår familie handler det først og fremst om å ta vare på egen helse. Ikke bare fysisk, men også mentalt. Har man det bra med seg selv, på virker også det selvfølelsen i andre miljøer. Slik som det sosiale aspektet ved trening – som å trene sammen, utfordre hverandre, gå toppturer, stå på ski osv.

 

2. Hvilke aktiviteter gjør dere? 

Regelmessig (ukentlig) er det i hovedsak crossfit eller trening på et gym. Det er ofte ulike aktiviteter basert på årstid, på reise, sammen med venner og/eller familie. Å gå på ski (både langrenn og alpint), skøyter, klatrepark, toppturer, sykling og svømming er aktiviteter vi kan finne på å gjøre sammen.

 

Gode vaner i hverdagen: Robin og Sarah bestemte seg tidlig for å prioritere aktivitet, både fysisk og mentalt. De ønsker at familien skal være sunn og frisk, og gode vaner i hverdagen er derfor essensielt. 

 

3. Hvis terskelen for å trene er høy, har dere noen tiltak som funker for dere?

Vi forholdet vårt er vi enige om hvor viktig det er at vi holder oss i god form, både fysisk og psykisk. Det er også viktig at familien prioriterer å spise sunt og balansert. Hvis dette sklir ut så setter vi oss ned sammen og prater om det. Da identifiserer vi det som kan være problemet og legger en ny plan for hva vi må prioritere fremover.

 

4. Hva motiverer dere?

Et aktivt liv med bra kosthold og personlige utfordringer gir deg et veldig rikt og bra liv. Jeg har selv testet både denne varianten og den litt mer destruktive- et aktivt liv vinner uansett! Du har det bra med deg selv, du har mer energi, sover godt og kjenner deg generelt sterkere. Utfordringer er det som motiverer oss, det gjør at vi vokser som individer og som familie.

I vårt tilfelle et lykkeligere liv – det motiverer!

 

5. Har dere tips dere vil dele med andre som ønsker å komme igang med trening i tidsklemma?

Først og fremst så må du ønske en forandring, at du er villig til å legge ned den jobben som trengs! Dette med tid og «tidsklemma» er virkelig noe mange gjemmer seg bak. Hadde jeg sagt at på mandag klokken 05:00 kan du få møte Elton John, ja da hadde folk virkelig stått opp i god nok tid. Så er et aktivt, sunt liv noe du ønsker? Hvis svaret er ja, sett deg ned med partneren din og gjør en innsats. Kan du låne èn time fra TV´n til å investere i egen fysiske og mentale helse? Synes du det er vanskelig så få hjelp-  skaff deg en PT eller coach. Kanskje du har en kompis som ønsker å hjelpe deg? En PT/coach kan ofte bli dyrt i lengden, men hvis du først møter på riktig person, er det absolutt verdt hver eneste krone. Legg opp en langsiktig plan og gjør de endringene som er nødvendig for at du skal kunne holde deg til planen. Når dette blir rutine, vil du våkne opp og tenke «dette er mitt nye liv». Sist men ikke minst, trening er ikke alltid gøy. Men det er like nødvendig som å pusse tennene morgen og kveld! Gjør du det lenge nok blir det en rutine du ikke kan leve uten.

 

———————————————–

 

Dette er fem kjappe

Fem kjappe er spalten hvor vi stiller fem spørsmål til en person som setter aktivitet, helse og selvutvikling høyt tross er travelt familieliv.

Det å få tid til å trene i hverdagen er ikke alltid like lett. Det er jobb, barn, fritidsaktiviteter, foreldremøter, dugnader og så videre… For mange av oss går hverdagen litt inn i hverandre, og tiden strekker ikke alltid til.

Hvem hadde vel ikke sagt ja takk til flere timer i døgnet og en kortere «to do»-liste? Det gjelder å gjøre det beste utav det. Alle har ulike utgangspunkt, ønsker og mål, og mye i hverdagen handler om prioriteringer.

Dette er dem vi intervjuer i fem kjappe eksperter på, og vi håper du vil la deg inspirere! Se også flere fem kjappe-intervjuer her.